Британската икономика се забави с 2,6% през ноември, сочат официалните

...
Британската икономика се забави с 2,6% през ноември, сочат официалните
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания се е свила с 8,5% спрямо нивата преди пандемията

Британската стопанска система се забави с 2,6% през ноември , сочат формалните данни, представени от Агенция Франс Прес.

Брутният вътрешен продукт на Англия се сви от ревизирания 0,6% напредък през октомври , разгласи Националната статистическа работа. Това значи, че стопанската система е с 8,5% по-малка спрямо равнището преди пандемията през февруари.
 Коронавирус: Англия записва над 1500 умряли за първи път
Коронавирус: Англия записва над 1500 умряли за първи път

Обединеното кралство е най-засегнатата страна в Европа с 84 767 умряли

В Англия бе наложена частична обсада през ноември поради растеж на новозаразените с ковид. Последваха ограничавания и в Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. По-рано този месец Англия наложи още по-големи ограничавания, сходни на първата обсада от март до юни, поради нов вариант на ковид, който по-лесно се популяризира.

Дарън Морган, шеф на отдела за икономическа статистика към Националната статистическа работа, разяснява, че стопанската система е наранена от наложените ограничавания, като през ноември най-засегнати са били бирариите и фризьорските салони. Но съгласно специалиста доста компании са се приспособили с новите работни условия по време на пандемията. Производството и строителството като цяло са продължи активността си, което значи, че ударът върху стопанската система е доста по-малък през ноември спрямо първата обсада, разясни Морган. Той добави, че производството на коли, подсилено от търсенето в чужбина, строителството на жилища и инфраструктура са се нараснали и в този момент са над равнищата преди пандемията.
 Англия имунизира по 200 000 души дневно против ковид
Англия имунизира по 200 000 души дневно против ковид

Страната има упоритост да доближи 2 милиона имунизации седмично

Британският финансов министър Риши Сунак предизвести предходната седмица, че стопанската система ще се утежни преди да стартира да се възвръща.

Англия е най-тежко засегнатата страна от ковид в Европа с повече от 86 000 умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР