Британската икономика е загубила 29 млрд. паунда (35,2 млрд. долара)

...
Британската икономика е загубила 29 млрд. паунда (35,2 млрд. долара)
Коментари Харесай

Британската икономика е загубила над 35 млрд. долара инвестиции заради Брекзит

Британската стопанска система е изгубила 29 милиарда паунда (35,2 милиарда долара) от вложения поради излизането от Европейския съюз (Брекзит). Говорителят на Комитета по паричната политика на Английската централна банка Джонатан Хаскел заяви това в изявление за „ Файненшъл Таймс “.

Той пресметна, че загубите на бизнеса под формата на финансови вложения след референдума за овакантяване на Европейски Съюз през 2016 година се равняват на 1,3% от Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство. Експертът не изключва, че тази стойност може да нарасне до към 2,8% от Брутният вътрешен продукт през 2026 година, като прецизира, че през последните шест години страната е на последно място измежду членовете на Групата на седемте (Г-7) по привличане на вложения.

Кралството напусна Европейски Съюз на 1 февруари 2020 година след няколкогодишни договаряния. На 1 януари 2021 година изтече преходният интервал след Брекзит, по време на който Обединеното кралство беше подчинено на всички европейски разпореждания. Според специалисти излизането е довело до стопански загуби и спиране на културните и научните връзки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР