Британската икономика е ускорила растежа си през второто тримесечие, благодарение

...
Британската икономика е ускорила растежа си през второто тримесечие, благодарение
Коментари Харесай

Британската икономика ускори растежа си

Британската стопанска система е ускорила растежа си през второто тримесечие, с помощта на по-топлото време, което е подкрепило строителството и е насърчило разноските на потребителите, откакто снегът и ледът спънаха икономическата интензивност през март, съобщи Асошиейтед прес.

Националната статистическа работа на страната заяви през днешния ден, че брутният вътрешен артикул е повишен с 0,4 % за интервала от три месеца до края на юни по отношение на 0,2 на 100 предходното тримесечие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица английската централна банка увеличи главната си рента за втори следващ път от финансовата рецесия, като уточни, че съгласно най-новите данни стопанската система се е възстановила от краткотрайното закъснение на растежа през първото тримесечие.

Британският стопански напредък изостава по отношение на растежа на останалите огромни промишлено развити страни на фона на несигурността към Брекзита. Икономистите се притесняват, че потребителите и фирмите ще лимитират разноските си на фона на възходящите опасения, че Англия ще напусне Европейски Съюз без съглашение за бъдещите си търговски връзки с блока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР