Британската готик метъл институция Paradise Lost се завръща у нас,

...
Британската готик метъл институция Paradise Lost се завръща у нас,
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Paradise Lost днес в Мixtape 5

Британската готик метъл институция Paradise Lost се завръща у нас, въоръжена с фантастичния си нов студиен албум `Medusa`, посрещнат горещо от почитателите и рецензията в целия свят, поради неподправения бездънен мрак, напомнящ за класическите години на групата.

Концертът им ще се състои довечера в столичния клуб " Мixtape 5 ".

Групата е основана през 1988 година, в град Халифакс, Англия.

Заедно със сънародниците си от My Dying Bride и Anathema, те са определяни като основатели на подстила дет/дуум метъл, смесвайки депресиращите и мудни мелодии на дуум звученето с експанзията и вокалния жанр на дет метъла. 

Ако не сте на метъл вълна, ето няколко предложения за разнообразни културни събития в днешния ден:

Театър 

" Животът е прелестен " по Николай Ердман на огромната сцена в Народния спектакъл, под режисурата на Александър Морфов.

Постановката е по пиесата " Самоубиецът ", която може би най-дълго време е останала под тоталната възбрана на комунистическата цензура – 60 години безспорна възбрана върху творбата. Пиесата е написана през 1928 година и сложена за първи път в Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година

Можете да гледате  " Животът е прелестен " от 19:00 часа.

Кино 

От 20:05 часа в Дома на киното ще бъде прожектиран българският документален филм " Червено, прекомерно алено " на Божина Панайотова. Той бе показан на тазгодишното издание на Берлинале, а през март месец и по време на София филм фест. 

Ревю на кино лентата може да прочетете тук.

Изложба 

Може да посетите изложбата на картини на Димо Колибаров в изложба " Двореца ". Експозицията е част от плана на Националната изложба " Българските художници през днешния ден " и може да бъде забелязана до 29 април.

Димо Колибаров е и един от създателите, които образуват актуалната българска графика от 90-те години на предишния век до през днешния ден. Той е част от едно мощно потомство графици, което трансформира пластичния език и преформулира възприемането на графиката в подтекста на българското изкуство от края на 20-ти и началото на 21-ви век.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР