Британската гимнастика въведе нови предпазни правила, които ще попречат на

...
Британската гимнастика въведе нови предпазни правила, които ще попречат на
Коментари Харесай

Британската гимнастика забранява на треньорите да претеглят млади атлети

Британската гимнастика вкара нови защитни правила, които ще попречат на треньорите да претеглят спортисти в опит да отстранен методите, които съгласно нея са „ на ръба на злоупотребата “.

Правилата – към които фитнес залите би трябвало да се придържат или ще бъдат глобени – са част от поредност от политики, които управителният орган вкарва след прегледа на Уайт от 2022 година, който откри, че има „ редовно “ физическо и прочувствено принуждение в спорта.

British Gymnastics съобщи, че има намерение да надвиши рекомендациите на този отчет, с цел да отстрани „ нездравословните практики “.

Съгласно новите правила не могат да бъдат претеглени гимнастички на възраст под 10 години. Гимнастички на възраст сред 10 и 18 години могат да бъдат претеглени единствено със единодушието на родител или аставник. А тези над 18-годишна възраст могат да бъдат претеглени единствено с тяхно единодушие.

Ако спортистите се претеглят, това би трябвало да се направи от експерт по спортни науки или практикуващ доктор с „ научно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР