Британската фирма за морска сигурност Ambrey съобщи в събота, че

...
Британската фирма за морска сигурност Ambrey съобщи в събота, че
Коментари Харесай

Съобщения за престрелка между търговски кораб и пиратска лодка край Оман

Британската компания за морска сигурност Ambrey заяви в събота, че екип за сигурност на борда на транспортен съд за насипни товари е разменил огън с въоръжени лица на пиратска лодка вид " скиф " , каквито нормално употребяват сомалийските пирати. Размяната на огън е станала откакто дребният кораб се е доближил до кораба по недоверчив метод . Инцидентът се е разиграл на 700 морски благи югоизточно от пристанище Салала в Оман, предава Ройтерс.

" Скифът се приближи на 300 метра, преди да се върне назад към кораба-майка ", заяви Ambrey в специфична уведомителна записка, добавяйки, че " екипажът и корабът са в сигурност ".

Органът за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) заяви, че е получил отчет за случай, включващ дребен транспортен съд и търговски транспортен съд на 780 морски благи източно от сомалийското пристанище Хафун.

Първоначално не излиза наяве дали това е един и същи случай. Не се оповестяват и името или имената на корабите, нито под какъв байрак плават и за къде.
 Хусите блъснали английски петролен танкер в Аденския залив
Хусите блъснали английски петролен танкер в Аденския залив

Пореден удар в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР