Британската фирма за доставки на храна Deliveroo съобщи, че е

...
Британската фирма за доставки на храна Deliveroo съобщи, че е
Коментари Харесай

Deliveroo отчете загуба за стотици милиони преди борсовия си дебют

Британската компания за доставки на храна Deliveroo заяви, че е на загуба от 223,7 млн. паунда (309 млн. долара) за 2020 година, съобщи Си Ен Би Си. Финансовия доклад на компанията идва няколко дни, откакто тя разгласи, че възнамерява първично обществено предлагане(IPO) на Лондонската фондова борса.

Финансовите резултати на компанията за предходната година обаче са по-добри от тези от 2019 година., когато тя записва загуба от 317 млн. паунда. Макар че съществуващата от осем години компания продължава да е на алено, приходите и са нарастнали от 2,5 милиарда паунда през 2019 година на 4,1 милиарда паунда през 2020 година

От компанията към момента не са дали дата за своето IPO, само че упованията са то да се случи в границите на идващите няколко седмици. JPMorgan Chase & Co. и Goldman Sachs Group ще водят първичното обществено предложение.

Компанията, която е подкрепяна от софтуерния колос Amazon, може да получи оценка от 10 милиарда $ при листването си на борсата. Наскоро тя набра 180 млн. $ при следващия кръг на финансиране. Освен от Amazon, във компанията влагат и Capital Partners, Fidelity, T. Rowe Price, General Catalyst, Index Ventures и Accel.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР