Британската фирма Feral Interactive днес обяви пускането на софтуера с

...
Британската фирма Feral Interactive днес обяви пускането на софтуера с
Коментари Харесай

Инструментът GameMode на компанията Feral Interactive ускорява игрите в операционните системи от семейството на Linux

Британската компания Feral Interactive през днешния ден разгласи стартирането на софтуера с отворен код GameMode, предопределен да форсира работата на актуалните игри в операционните системи от фамилията на Linux. Увеличението на скоростта се реализира посредством автоматизирано активиране на режима „Performance Mode“ за централния процесор при стартирането.

Както е известно, един от постоянно срещаните проблеми с Linux е намаляването на честотата на процесора по време на геймплея. GameMode разрешава да се реши този проблем, без ръчна интервенция в настройките на операционната система. По време на тестването на инструмента са осъществени измервания в игрите F1 2017 и Company of Heroes 2 на процесора Intel Core i7-5960X и видео картата Nvidia GeForce GTX 980 Ti с резолюция 1920 × 1080 точки. Използването на GameMode разрешава увеличение на междинната периодичност на фрагментите от 10% на 30%.



Първата игра, която ще получи пълноценната поддръжка на GameMode ще стане Rise of the Tomb Raider, а нейната Linux версия ще се появи тази пролет. Програмата GameMode е налична за евакуиране в GitHub.

За информация, Feral Interactive е профилирана в преработката на известните игри за тяхното пускане под iOS, MacOS и Linux. Компанията интензивно си сътрудничи с водещи студия-разработчици на плановете от ААА-клас. В портфолиото си има следните издадени за Mac игри: Alien: Isolation, Batman: Arkham City, BioShock 1/2, Company of Heroes 1/2, Deus Ex: Mankind Divided, Hitman 2016, XCOM: Enemy Unknown и XCOM 2, както и голям брой други планове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР