Британската банка ще разрасне бизнеса си в Азия Още по

...
Британската банка ще разрасне бизнеса си в Азия Още по
Коментари Харесай

HSBC влага 15-17 млрд. долара за развитие на бизнеса си

Британската банка ще разрасне бизнеса си в Азия

Още по тематиката
Lloyds продава ирландския си ипотечен бизнес на Barclays за 4 милиарда паунда

Британската банка ще се концентрира върху локалния пазар поради опасността от нова конкуренция
21 май 2018
HSBC направи първата финансова договорка с блокчейн технология

Въвеждането на новата технология се чака да промени главно търговията и финансите
17 май 2018 Британската банка HSBC ще влага сред 15 и 17 милиарда $ през идващите три години в технологии и в най-големите си пазари в Азия като Китай и Хонког. Това заяви новият основен изпълнителен шеф на на банката Джон Флинт пред акционерите на финансовата институция, написа Reuters.

Целта е напредък

Новата тригодишна тактика на управлението цели банката да реализира напредък в бизнеса, откакто не съумява да извърши задачите си през последните години. Новата тактика на HSBC е вложения и уголемение, за разлика от понижаване на разноски след световната рецесия през 2008 година Банката ще се стреми да усили капитала си с 11% до 2020 година и да резервира същите дивиденти.
" След дълъг интервал на преструктуриране е време банката за стартира да пораства още веднъж, " споделя Флинт. Основните акценти в тактиката могат да изненадат вложителите в банката, като един от основните фокуси е подложен върху развиването на бизнеса в тн район Pearl River Delta в Китай на Южно Китайско море.

Друга цел на HSBC е уголемение на бизнеса на английския ипотечен пазар. Обаче казусът на банката с бизнеса й в Съединени американски щати остава, откакто мениджмънтът не е намерил сребърен патрон, с цел да усъвършенства успеваемостта му. HSBC ще насочи напъните си към увеличение на пазарния си дял при финансиране на приблизително огромните компании, насочени към интернационалната търговия. Флинт съобщи през февруари, че банката преразглежда американския си бизнес, който страда от неналичието на мащаб и пагубните последствия от придобиването на потребителски заеми за 15 милиарда $ през 2003 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР