Британската банка HSBC възнамерява да стигне по-далеч с плана си

...
Британската банка HSBC възнамерява да стигне по-далеч с плана си
Коментари Харесай

HSBC планира да надхвърли предвидените 35 000 съкращения

Британската банка HSBC има намерение да стигне по-далеч с проекта си за преструктуриране, който планува съкращения на 35 000 работни места поради въздействието на пандемията от ковид, осведоми в. " Файненшъл таймс ", представен от Франс прес.

Съветът на шефовете на банката преглежда разширение на обществения проект за съкращения или продажба на дейностите в Съединени американски щати, съгласно осведомен източник, представен от бизнес всекидневника в онлайн публикация, оповестена нощес.

Британската банка не пожела да разяснява информацията пред Агенция Франс Прес.

През февруари преди коронавирусът да се трансформира в пандемия, HSBC оповести съкращаването на 35 000 работни места за три години и доста понижаване на активността на банката в Съединени американски щати и Европа, с цел да се концентрира повече върху Азия.

Британската банка обмисля и проджабта на комерсиалното си поделение за банкиране на дребно във Франция, осведоми Българска телеграфна агенция.

HSBC обаче краткотрайно спря този огромен проект поради COVID-19.

Пандемията удари тежко финансовите резултати на банковата група, която записва спад на чистата облага от 57 % през първото тримесечие.

Банката планува, че цената на непогасените заеми през 2020 година ще е сред 7 и 11 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР