Британската банка Barclays обяви ръст на печалбата от 32% през

...
Британската банка Barclays обяви ръст на печалбата от 32% през
Коментари Харесай

Печалбата на Barclays нараснала с 32%

Британската банка Barclays разгласи растеж на облагата от 32% през третото тримесечие, съобщи Асошиейтед прес. Това са първите финансови резултати на институцията откогато завърши преструктурирането й след финансовата рецесия.

Печалбата преди отчитане на налози се е повишила до 1,11 милиарда английски лири (1,47 милиарда долара) по отношение на 837 млн. английски лири. Банката, която се освободи от по-рисковите си активи и продаде бизнеса си в Африка, с цел да се концентрира върху Англия и Северна Америка, заяви, че чистата й облага е скочила с 41%, до 583 млн. английски лири.

Тримесечието бе изключително значимо за Barclays, защото бе първото от доста години, през което не сме в някакъв стадий на преструктуриране, означи основният изпълнителен шеф Джес Стейли.

Печалбата преди облагане с налози на интернационалното поделение на Barclays е спаднала с 40%, до 652 млн. английски лири, защото незадоволителните размери и съмненията са понижили приходите й от търговия с облигации, валута и първични материали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР