Британската авиокомпания Бритиш еъруейз скоро ще започне да захранва самолетите

...
Британската авиокомпания Бритиш еъруейз скоро ще започне да захранва самолетите
Коментари Харесай

Бритиш еъруейз ще захранва самолетите си с гориво, направено от битов отпадък

Британската самолетна компания " Бритиш еъруейз " скоро ще стартира да зарежда самолетите си с гориво, получено от ежедневния битов боклук. Превозвачът работи върху проект за построяването на цех във Англия, който да преработва боклук, произвеждайки гориво.

В него ще се събира битовия отпадък от семействата, като памперси и чаши от кафе и ще се преработва в стабилно самолетно гориво. В свое изказване " Бритиш еъруейз " e декларирала, че заводът ще поема повече от 500 000 тона боклуци, които не подлежат на преработване всяка година, осведоми money.bg.

От самолетната компания са показали, че новата технология ще понижи излъчванията на парникови газове със 70% за всеки звук употребявано стабилно самолетно гориво вместо звук стандартно гориво.

Планът за плана, който ще се намира в североизточната част на Линкълншир е създаден от сдружението Atalto Immingham Limited. То е взаимно съдействие, формирано от " Бритиш еъруейз ", Shell и компанията за устойчиви горива Velocys, която финансира по-голямата част от плана.

Ако финансирането и довършителните процеси по плана бъдат изпълнени в период, построяването на завода би трябвало да стартира през 2021 година. Очакванията са най-рано производството на гориво от битов боклук да стартира през 2024 година.

Според Алекс Крус, ръководител и основен изпълнителен шеф на " Бритиш еъруейз ", устойчивите горива могат да се окажат основна смяна за авиоиндустрията.

" Този ход е значима стъпка от процеса за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид и осъществяването на поставените цели за въглеродно неутрални излъчвания, които влизат в действие от 2020 година ", добавя той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР