Британската авиокомпания British Airways обяви партньорство с американския стартъп LanzaTech

...
Британската авиокомпания British Airways обяви партньорство с американския стартъп LanzaTech
Коментари Харесай

British Airways залага на биогориво за трансатлантическите полети

Британската самолетна компания British Airways разгласи партньорство с американския стартъп LanzaTech за доставка на биогориво, което ще бъде употребявано за трансатлантически полети на компанията от 2022 година Този ход е част от проекта на компанията за декарбонизация до 2050 година на фона на нарастващия натиск за понижаване на въглеродните излъчвания в авиационната промишленост, съобщи Блумбърг.

LanzaTech създава  базирано на етанол биогориво във фабрика в югоизточния американски щат Джорджия. Емисиите от този тип горива от етанол, създаван от селскостопански и други боклуци, съдържат 70% по-малко въглерод.

Като част от съглашението сред двете компании, British Airways ще влага в LanzaJet, в подмяна на което американската компания ще стартира да изследва опциите за създаване на по-голям цех за биогорива в Обединеното кралство.  

От двете компании не дадоха финансови елементи за договорката, само че компанията майка на British Airways – IAG, съобщи по-рано, че ще влага 400 млн. $ през идващите 20 години за развиването на стабилно авиационно гориво.

British Airways работи по построяването на цех за стабилно авиационно гориво и с компанията Velocys, като този цех може да стартира продукция през 2025 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР