Британската атлетка Линдзи Шарп призна, че е получавала смъртни заплахи

...
Британската атлетка Линдзи Шарп призна, че е получавала смъртни заплахи
Коментари Харесай

Британска атлетка получавала смъртни заплахи заради Семеня

Британската атлетка Линдзи Шарп призна, че е получавала смъртни закани поради мненията си против южноафриканската си колежка Кастер Семеня. Шарп употребява много изострен език по адрес на Семеня след олимпиадата в Рио де Жанейро, където остана шеста на 800 метра, а Семеня завоюва златото.

" Всички виждат, че на дистанцията от 800 метра спортистките са състезават в две лиги. Трудно е да надбягаш тези, които наподобяват на мъже. Срамота е, че уредниците не вършат нищо по въпроса, само че от нас нищо не зависи. Ние можем единствено да даваме максимума и да се опитваме да реализираме прогрес ", съобщи Шарп тогава, представена от " The Telegraph ".

" Заплашваха с ликвидиране мен и членове на фамилията ми. Определено не съм желала да попадна в такава обстановка. Много е тъпо това, което се случва ", сподели Шарп.

Тя би трябвало да е удовлетворена от развиването на проблема със Семеня, защото неотдавна Спортният трибунал отхвърли обжалването на южноафриканката против ново предписание на ИААФ. Според него атлетките с нараснало равнище на тестостерон могат да се състезават само, в случай че одобряват препарати за понижаване на хормона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР