Британската агенция за кибер сигурност предупреди в петък всички правителствени

...
Британската агенция за кибер сигурност предупреди в петък всички правителствени
Коментари Харесай

Лондон забрани на министерствата да използват руски софтуер

Британската организация за кибер сигурност предизвести в петък всички държавни структури в страната, че би трябвало да заобикалят използването на антивирусни стратегии на съветски компании. Това е удар пред ивсичко по бизнеса на основаната в Москва компания " Лаборатория Касперского " (Kaspersky Lab.).

В писмо от Саяран Мартин, шефът на Национални център за кибер сигурност (NCSC) се споделя, че създаден в Русия антивирусен програмен продукт не трябва да се употребява в системи, съдържащи информация, която би навредила на националната сигурност, при положение, че до нея доближи съветското държавно управление.

За останалите ведомства писмото съдържа единствено рекомендация, само че тя надали ще бъде подценена.

Мартин добавя, че се водят диалози с " Касперски " за разработване на система за обзор на продуктите ѝ, които се употребяват във Англия. Те към този момент са неразрешени за държавни мрежи в Съединени американски щати заради терзания, че компанията има връзки с разследващите служби на Русия и посредством нейния програмен продукт може да се прави шпионаж.

Евгений Касперски изрично отхвърля да има такава връзка и споделя, че в случай че службите изискат от него нещ оподобно, той ще напусне Русия. Според него компанията му е станала изкупителна жертва на конфликта сред Москва и Вашингтон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР