Британска тийнейджърка, изчезнала при атака на Хамас“, е мъртва. Момичето

...
Британска тийнейджърка, изчезнала при атака на Хамас“, е мъртва. Момичето
Коментари Харесай

„Ще ни липсва завинаги“: 13-годишно момиче, изчезнало при атака на „Хамас“, е мъртво

Британска тийнейджърка, изчезнала при офанзива на „ Хамас “ , е мъртва. Момичето е в неопределеност след нападението на терористичната организация в южната част на Израел. Членовете на фамилията ѝ удостоверяват пред Би Би Си, че е била убита.

„ Не хапвам и не дремя “, споделя брачният партньор на 32-годишната жена, изчезнала при офанзивите на „ Хамас “

13-годишната Яхел изчезва, откакто бойци атакуват кибуц Беери и убиват родената ѝ във Англия майка Лиана. Сестрата на Яхел Ноя, на 16 години, и израелският ѝ татко Ели към момента са в неопределеност.

Семейството на Яхел споделя, че тя е била „ цялостна с завършения и пакости “.

„ Красива Яхел. Сноп от необуздана сила и наслада, с смелост, на която не можеш да не се усмихнеш, и с изострен разум. Пълна с завършения и пакости, тя ще ни липсва вечно, само че сме признателни за светлината, която внесе в живота ни за прекомерно късото време, през което беше с нас “, споделят опечалените близки.

 Конфликтът в Близкия изток Снимка: EPA

Роднините, които се намират в Обединеното кралство, споделят, че фамилията ги е посещавало най-малко един път годишно, и описват за „ насладата по лицата на девойките, когато са отваряли подаръците.

" Дано да се трансформира в добър човек ", моли се бабата на момиченцето, което остана кръгло сираче

Майката на 13-годишната Яхел – 48-годишната Лиана за първи път се реалокира в Израел като доброволец в кибуц, когато е на 19 години, преди да се откри там за непрекъснато.

„ Тя изживя прелестен живот и ще липсва доста на съкрушеното семейство и приятелите, които оставя след себе си “, прибавят роднините. 

Сърцераздирателни видеоклипове на две деца - на 9 месеца и на 4 година, взривиха мрежите

По думите им Лиана е била „ обичана щерка, сестра, майка, вуйна и другарка, която е обогатила живота на всички, които са имали щастието да я познават и обичат “.

Когато бойците на „ Хамас “ стартират да обстрелват Южен Израел с ракети на 7 октомври, Лиана изпраща известия на членовете на фамилията си, с цел да каже, че чува наоколо пукотевица и крясъци на арабски език.

Живеейки толкоз покрай бариерата в Газа, тя познава сигналите за сигурност, само че има споделя, че това е „ напълно друга история “.

Братът на брачна половинка ѝ Йоси, брачната половинка му Нира и трите им дъщери също попадат в офанзивата. Йоси и едно от децата му публично са  оповестени за заложници.

По последни данни починалите палестинци на линията Газа и Западния бряг са 2850

Премиерът на Англия Риши Сунак заяви, че минимум шестима английски жители са починали, а други 10 души са в неопределеност при спора в Близкия изток.

Той съобщи, че „ Хамас “ е виновна за убийството и хипотетичното похищение на английски жители. Запитан дали държавното управление се притеснява, че някои от десетте изчезнали английски жители са държани в плен, формалният представител на Сунак съобщи: „ Ситуацията е динамична “.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

През последните дни към 500 английски жители са напуснали Израел с полети от английското държавно управление.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР