Британска парламентарна комисия по стандартите не откри да е нарушил

...
Британска парламентарна комисия по стандартите не откри да е нарушил
Коментари Харесай

Британският парламент оневини Борис Джонсън за луксозна почивка на Карибите

Британска парламентарна комисия по стандартите не откри да е нарушил кодекса за държание на депутатите по време на първокласна карибска почивка, само че разкритикува неговото отношение по въпроса, оповестява Франс прес, представена от БГНЕС.

След няколкомесечно следствие, комисията по стандартите на Камарата на общините (долната камара на английския парламент) заключи, че Джонсън е заявил тъкмо по какъв начин е платил за противоречивото пътешестване с тогавашната си избраница - в този момент брачна половинка - Кари Саймъндс до частния остров Мустик по Коледа 2019 година
 От 19 юли: Падат маските на закрито във Англия От 19 юли: Падат маските на закрито във Англия
Маските на закрито стопират да бъдат наложителни от 19 юли. Това разгласи английският министър председател Борис Джонсън на конференция, като посочи...

Междупартийната група от депутати обаче съобщи, че е " за жалост ", че по-рано не е било предоставено цялостно пояснение на непрозрачните договорености, при които донор на Консервативната партия е финансирал ваканцията на двойката. Парламентаристите означават, че английският водач преди този момент е бил предизвестен във връзка с други заявления за финансови ползи, и приканиха всички депутати " да заобикалят да търсят или одобряват дарове или гостолюбие въз основа на комплицирани и неразбираеми съглашения за финансиране ".

" Този въпрос можеше да бъде завършен преди доста месеци, в случай че бяха положени по-големи старания за разпръскване на несигурността. Като се има поради, че господин Джонсън беше два пъти охулен от предшестващата ни комисия в последния парламент в границите на четири месеца за „ прекомерно доброволно отношение към спазването на разпоредбите на Народното събрание “, бихме очаквали той да е направил спомагателни старания, с цел да увери, че не е имало неустановеност по отношение на договореностите ", съобщи комисията в 47-страничен отчет за следствието си.

Джонсън се е сблъсквал с голям брой следствия по разнообразни въпроси, откогато стана министър председател през 2019 година, и от дълго време е подложен на въпроси за първокласната отмора.

В регистъра на ползите на депутатите той съобщи, че настаняването на стойност 15 000 английски лири на острова е обезпечено от Дейвид Рос, предприемач и донор на ръководещата партия тори, който има вила там. Комисията обаче беше помолена да проверява след тъжба, че Джонсън е заявил неопределено или единствено отчасти по какъв начин е било платено пътуването, на фона на известия, че е отседнал в различен парцел.
 Без карантина за имунизирани британци, пътуващи в Германия Без карантина за имунизирани британци, пътуващи в Германия
Британците, които са получили две дози ваксина против COVID-19 ще могат скоро да пътуват до Германия, без да бъдат поставяни под каранти...

Разследващите депутати и обособена инспекция от парламентарната комисия по стандартите откриха, че Джонсън е отседнал в друга вила. В отчета се отбелязва, че в последна сметка са разкрили, че е имало „ ad hoc съглашение “ за Рос след това да даде потреблението на личната си вила на ръководещата компания на острова, с цел да компенсира разноските за различно настаняване.

„ За страдание цялостният доклад и обяснението на изискванията за финансиране на ваканционното настаняване на господин Джонсън са излезли на бял свят единствено вследствие на нашите лични запитвания, а не на по-ранен стадий “, се споделя в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР