Британска парламентарна комисия е извикала собственика на Фейсбук Марк Зукърбърг

...
Британска парламентарна комисия е извикала собственика на Фейсбук Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Скандалът около Фейсбук се задълбочава - Зукърбърг е извикан за показания в британския парламент


Британска парламентарна комисия е извикала притежателя на Facebook Марк Зукърбърг да даде показания за хипотетичната корист с персоналните данни на 50 милиона консуматори на обществената мрежа, заяви Би Би Си, представена от БНР.

Деймиън Колинс, ръководител на Комисията за подправени вести в Камарата на общините, е изпратил писмо до Зукърбърг с искане той да даде пояснение за потреблението на данните на 50 милиона ползватели на Facebook от английската консултантска компания " Кеймбридж аналитика ", с цел да се повлияе на президентските избори в Съединени американски щати през 2016.

По-рано английският министър на информация Елизабет Денам съобщи, че ще изиска правосъдна заповед за обиск на офисите на " Кеймбридж аналитика ". Бивш чиновник на компанията съобщи за Би Би Си, че тя е разполагала с разнообразни приложения във Facebook, които са събирали данните на хората:

" При нас пристигна професор от университета в Кеймбридж и ни показа негова разработка на приложение за Facebook, което изисква особено позволение да събира данни, само че освен на потребителя, а и на всичките му другари. "

От компанията настояват, че са следвали правилно всички процедури за събиране на данни, само че предходната седмица Facebook разгласи, че повече няма да употребява услугите на компанията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР