Британска гражданка, сражавала се на страната на кюрдските сили, е

...
Британска гражданка, сражавала се на страната на кюрдските сили, е
Коментари Харесай

Британка, сражавала се на страната на кюрдските сили в Африн, загина при турска бомбардировка

Британска гражданка, сражавала се на страната на кюрдските сили, е била убита по време на интервенцията, осъществявана от Турция в сирийския анклав Африн, съобщи Франс прес. Новината заяви Нисрин Абдала, говорителка на кюрдската организация Сили за отбрана на дамите.

Анна Кембъл е починала на 15 март в турска бомбардировка на фронта покрай град Африн, сподели говорителката и посочи, че британката е била на 27 години. Тя добави, че е сбъднат контакт с околните на Кембъл.

Според Нисрин Абдала британката се е включила към кюрдската организация Сили за отбрана на дамите през май 2017 година Тя обаче е била мобилизирана на фронта едвам този месец. Още от началото на турската интервенция в Африн британката е упорствала да бъде пратена на фронта. "Дискутирахме доста с нея, само че тя ни сложи пред ултиматум: "Или се отхвърлям от революцията, или отивам в Африн ", сподели говорителката на кюрдската организация.

Стотици непознати бойци се причислиха към редиците на кюрдските организации Сили за отбрана на народа и Сили за отбрана на дамите в Сирия, по-специално в битката им против джихадистите от организация Ислямска страна. Най-малко двама от непознатите бойци бяха убити предишния месец в офанзивата против Африн, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР