Британката Сали Джоунс, по паспорт Саманта Лютуайт, е била ликвидирана

...
Британката Сали Джоунс, по паспорт Саманта Лютуайт, е била ликвидирана
Коментари Харесай

Дрон ликвидира Бялата вдовица на Ислямска държава

Британката Сали Джоунс, по паспорт Саманта Лютуайт, е била ликвидирана при ракетен удар от безпилотен аероплан на Пентагона, оповестява The Independent, базирайки се на информация на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Бившата музикантка избяга през 2013 година в размирна Сирия и се причисли към "Ислямска страна ", след което взе участие в цяла поредност от атентати.

Джоунс е била ликвидирана през юни по време на въздушен удар на границата сред Сирия и Ирак. От Лангли не дават повече детайлности по случая.

Саманта е родена в Северна Ирландия в фамилията на английски боец и ирландка. Години по-късно приема исляма и сменя името си на Шерафия.



По времето, когато приема исляма, Саманта среща първата си обич Джермейн Линдзи в мюсюлмански интернет. След три години се женят.

На 7 юли 2005 година Линдзи се самовзривява на спирка в лондонското метро и убива 26 души. По това време Саманта, бременна с второто им дете, декларира, че не е обвързвана с екстремистките хрумвания на Джермейн.

По-късно Саманта се омъжва за повторно за лондончанин от кенийски генезис. Известно време живее в Южна Африка, а след това се завръща в източната част на екваториална Африка и се причислява към терористичната организация "Ал Шабаб ", извършваща атентати в района.

С годините Саманта съумява да се издигне при джихадистите. Отговаря за финансите, за вербуването на новобранци, за образованието на дами камикадзета и други. Изпраща деца на кървави задачи.



При ужасяващата офанзива над мола в Найроби, Кения, приключила с голям брой убити и ранени, "Бялата вдовица " е измежду главните обвинени. Властите откриват укритие на терористите, в което са паспортът на Саманта и персоналният й компютър.

По-късно тя взе участие в редица атентати, свързани с ИД на територията на Сирия и Ирак.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР