Британката Ема Радукану очаква с нетърпение да започне защитата на

...
Британката Ема Радукану очаква с нетърпение да започне защитата на
Коментари Харесай

Радукану очаква с нетърпение да започне защитата на титлата си на US Open

Британката Ема Радукану чака с неспокойствие да стартира отбраната на купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис в края на месеца и не усеща напрежение от задачата, която й следва.

Тийнейджърката преди година реализира нещо значимо на " Флашинг Медоус ", когато като 150-а в международната класация тя първо мина през квалификациите, а по-късно завоюва първата си купа от Големия шлем.

Триумфът в Ню Йорк я трансформира в фаворитка на английските почитатели, само че след това тя не съумя да завоюва различен трофей, като беше принудена да се откаже поради контузии в Рим през май и в Нотингам през юни, а на " Ролан Гарос " и на " Уимбълдън " беше отстранена още във втория кръг.

" Напрежението идва от това, което сама съм си сложила като цел, или от моите упования. Чувствам напрежение и мисля за него, единствено когато съм на конференция, тъй като съвсем всеки въпрос е обвързван с упованията към мен ", разяснява Ръдукану за " Скай Спортс ".

19-годишната британка стартира северноамериканското тенис лято с четвъртфинал във Вашингтон, изгубен през предходната седмица от рускинята Людмила Самсонова, а довечера тя ще се изправи против Камила Джорджи (Италия) в родния си град Торонто.

Британката сега е десета в международната класация с 2772 точки, само че 2000 от тях са от извоюваната на Откритото състезание на Съединени американски щати купа през 2021 година. Това значи, че при ранно отпадане в този момент тя ще се свлече много надолу в класацията.

" Очаквам с неспокойствие още веднъж да изляза на корта в Ню Йорк. Каквото и да се случи там, ще бъде прелестен завършек на една глава от моята кариера, довеждане докрай на един цялостен цикъл. Без значение от резултатите, ще мога да стартира изначало и на чисто. Дори да изгубя всичките извоювани точки, ще упражнявам крепко и ще се опитам още веднъж да се изкача към върха. При всички случаи за мен това ще бъде като пресен старт ", сподели британката.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР