Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблемен район в Лондон,

...
Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблемен район в Лондон,
Коментари Харесай

Най-добрата учителка в света получи награда от 1 млн. долара

Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблематичен регион в Лондон , бе оповестена на гала в Дубай през вчерашния ден за най-хубав преподавател в света и получи премия от 1 млн. $, съобщи Агенция Франс Прес.

" Поздравления на Андрия Зафираку, че завоюва купата най-хубав преподавател в света - най-хубавата специалност в света ", написа в Twitter емирът на Дубай Мохамад бин Рашед Ал Мактум, откакто връчи премията на лауреатката.
 
Only 3 hours to go until the Ceremony begins, where we will be revealing the best teacher in the world!
— Global Teacher Prize (@TeacherPrize)

На церемонията участва международният първенец във Формула 1 Луис Хамилтън , който донесе наградата със състезателен болид, ескортиран от дубайската полиция. Зафираку бе една от 10-те финалистки всред 30 000 претенденти от целия свят, които участваха в интернационалния конкурс за най-хубав преподавател в света.
 
Look up!

The sky is the limit for our Top 10 Finalists.
— Global Teacher Prize (@TeacherPrize)

Тя преподава в общинското учебно заведение на Алпертън - многоетнически безпаричен регион в Северен Лондон , показаха уредниците. Научила е съществени думи и изречения от 35-те езика, говорени в нейното учебно заведение - в това число хинди, тамилски и гуджарати - и може да поддържа връзка с учениците си и техните родители, мнозина от които са бежанци . Освен това Зафираку е въвела промяна на образователната стратегия, с цел да я направи по-близка до всекидневието на своите възпитаници.
 
Конкурсът за най-хубав преподавател се провежда за четвърти път от фондация, работеща в Дубай. Наградата е финансирана на траншове, с изискването, че лауреатът ще остане преподавател минимум пет години.
 
Фондацията е учредена от индийското семейство Варки, които са се заселили през 50-те години на предишния век в Обединените арабски емирства, по това време английски протекторат. Фамилията е натрупала положение, като е построила мрежа от частни учебни заведения, предопределени в началото за децата на заселници от западни страни или от Индийския субконтинент, настанили се в страните от Персийския залив по времето на петролния взрив, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР