Британка разказа подробно как е прекарала цяла година, без да

...
Британка разказа подробно как е прекарала цяла година, без да
Коментари Харесай

Една жена не си купи нищо за 1 година и това промени живота й

Британка описа в детайли по какъв начин е прекарала цяла година, без да купува нищо с изключение на най-необходимото, с цел да спести 22 493 паунда ( 100).

Лондончанката Мишел Макгаг е от 10 години работи като финансов публицист, само че все пак рядко е обръщала особено внимание на личните си разноски.

В публикация за лондонския The Daily Telegraph изяснява, че тегленето на солидна ипотека със брачна половинка й през 2013 година е довело до стягане на колана и на нескончаем живот с доста ограничения.

Това накара Макгаг да преоцени връзката си с парите и консуматорството и си е обещава да не харчи нищо в продължение на една година.

" Направих си труда да прегледам банковите си извлечения. Въпреки че нямах задължения те бяха осеяни с ненужни разноски. Бях ужасена какъв брой доста от месечната си заплата съм изхабила безсмислено. Например - бях изхарчила близо £400 (0) за кафе за у дома ", споделя тя.

" Цяла година без да разходвам нищи изглеждаше единственият метод да пренастроя изцяло връзките си с парите. “

Макгаг си слага правила за харчене: ще заплаща ипотеката си, комуналните услуги, застраховката живот, даренията за щедрост и сметките за кабелна и интернет. Всички те възлизат общо на £1896,76 (30) на месец, Също по този начин ще купува съществени тоалетни такъми (паста за зъби, дезодорант, сапун и шампоан), и прахуляк за пране.

За храна тя и брачният партньор й дефинират смесен седмичен бюджет за хранителни артикули от £35 (). Жената си дефинира нулев бюджет за превоз, което значи, че ще върви пешком или ще би трябвало да кара колело.

" Нямах бюджет за разкош – това означаваше без визити на кино, без запои в кръчмата, без храна за у дома, без вървене по заведения за хранене, без нови облекла, без дарове по празници, без абонаменти за фитнес, без даже ходения на коафьор и козметик “, споделя тя. "

 

Тя споделя, че първите месеци на своята година на изключителна спестовност са били най-трудни, когато студената зима е изпратила приятелите й в топлината и уюта на лондонските кръчми.

Но когато сезонът се сменя с пролетта, тя връща обществения си живот, прекарвайки време в паркове, музеи и отивайки на почивка с велосипед.

След година на минималистичен живот, облеклата й са оръфани, Макгаг направи първата си покупка в наощта, след края на предизвикването - шотове за  приятелите и семейство, които са я подкрепяли през годината.

" Събрах какво съм похарчила през тази година спрямо миналата и резултатът беше необикновен: бях похарчила £22 493 ( 100) по-малко “, написа тя.

Макга споделя, че със спестените пари е изплатила част от ипотеката си.

" След една година без харчене осъзнах, че оценявам повече финансовата сигурност пред материалните притежания ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР