Британия преминава през това, което от известно време не беше

...
Британия преминава през това, което от известно време не беше
Коментари Харесай

Чарлз Трети става глава на 15 държави едновременно

Британия минава през това, което от известно време не беше изключено – кончината на най-дъбго управлявалия си монарх Елизабет Втора и поемането на короната от престолонаследника, който избра да ръководи под името Чарлз Трети. обединеното кралство обаче надалеч не е единствената страна, която сменя държавния си глава със гибелта на кралицата.

Освен на английския престол, Чарлз наследява майка си и отпред на голямата Британска общественост. Това е асоциация на 56  страни, които в предишното са били английски колонии, само че в този момент са самостоятелни от Лондон. Общността има население от към 2,4 милиарда души.

Освен стопански и културни връзки с Британия, 14 от страните в Общността имат и директни политически такива, защото английският монарх е останал техен формален държавен глава. Сред тях, с изключение на Англия, има и други стопански мощни страни като Австралия и Канада.

С възкачването си на английския престол Чарлз Трети става държавен глава на следните страни:
АвстралияАнтигуа и БарбудаБахамитеБелизКанадаГренадаЯмайкаПапуа Нова ГвинеяСейнт Кристофър и НевисСейнт ЛусияСейнт Винсент и ГренадиниНова ЗеландияСоломоновите островиТувалу
Тези страни имат без значение ръководство, и английският монарх на практика не се намесва в него.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР