Британецът с ямайски корени Дилиън Уайт нанесе първа загуба на

...
Британецът с ямайски корени Дилиън Уайт нанесе първа загуба на
Коментари Харесай

Дилиън Уайт нанесе първа загуба на Лукас Браун и предизвика Уайлдър

Британецът с ямайски корени Дилиън Уайт нанесе първа загуба на австралийския деец Лукас Браун. 29-годишният боксьор реализира зрелищен нокаут в шестия рунд и отбрани сребърния пояс в тежка категория на Световния боксьор съвет (WBC).

Уайт записа 23-а победа от 24 мача на професионалния кръг и 17-и триумф с нокаут. Единствената му загуба пристигна през декември 2015 година, когато беше нокаутиран от носителя на три от петте международни трофеи в тежката категория Антъни Джошуа.

Браун, който през април ще навърши 39 години, имаше 22 нокаута и 25 победи в 25 мача преди конфликта с Уайт в " О2 сцена ". Австралиецът получи аркада на дясното око още в първия рунд, което го направи извънредно уязвим за мощните удари на британеца.

Браун постави големи старания да се задържи по-дълго в мача, само че още преди края на четвъртия рунд ситуацията му беше доста тежко. В шестия рунд австралиецът получи серия от удари в глава и малко по-късно всичко завърши с тежък ляв на Уайт.



С тази победа британецът затвърди позицията си на главен кандидат за най-ценния пояс в професионалния бокс, който е владеене на Уайлдър от януари 2015 година Веднага след мача с Браун Уайт провокира 32-годишния американец да се срещнат на кръга през юни.

" Готов съм. Дионтей, да го създадем. Забрави за Джошуа. Той няма да е подготвен в точния момент. Да го създадем. Юни, онлайн в " О2 сцена ". Аз съм №1, бейби, да го създадем ", сподели роденият в Ямайка Уайт след седмата си поредна победа.

" Доказах на всички, че съм международна класа. Много хора ме отписваха, доста хора даваха по-големи шансове на Браун. През това време аз работих крепко и настойчиво в Лоубороу - в някакъв гараж, в студа, без отопление. Всичко това се отплати ", добави той.

 Дилиън Уайт нанесе първа загуба на Лукас Браун и провокира Уайлдър
© Reuters

Промотърът на Уайт Еди Хърн изрази вяра, че WBC ще назначи неговия клиент за наложителен кандидат за купата на Уайлдър. В началото на месеца американецът отбрани пояса си против различен от непобедените боксьори в тежката категория - Луис Ортис.

Уайлдър, който към този момент има 40 победи в 40 мача и 39 нокаута, се цели в съединителен мач с Джошуа. Такава среща обаче ще е допустима в края на тази или началото на идната година. На 31 март Джошуа ще има различен съединителен мач - против новозеландеца Джоузеф Паркър, който държи пояса на Световната боксова организация (WBO).

В тази обстановка дуел сред Уайлдър и Уайт през лятото наподобява изцяло реален. " В WBC са положителни и честни хора. Изглежда, че те се придържат към думите си и желаят да има мач с Дионтей. На тях просто им е писнало Дионтей да се бие с посредствени боксьори. Следващият му мач няма да е с Джошуа, а ще е с мен ", добави Уайт.

 Дилиън Уайт нанесе първа загуба на Лукас Браун и провокира Уайлдър
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР