Британецът Матео Бруни ще бъде новият говорител на Ватикана. Той

...
Британецът Матео Бруни ще бъде новият говорител на Ватикана. Той
Коментари Харесай

Папа Франциск избра нов говорител на Ватикана

Британецът Матео Бруни ще бъде новият представител на Ватикана. Той работи в пресцентъра на Светия трон от 2013 година На този пост той ще смени краткотрайно изпълняващия длъжността Алесандро Гисоти.
„ Пресцентърът има нов шеф – Матео Бруни, който чудесно знае по какъв начин работим. Неговите умения и професионализъм са оценени чудесно от сътрудниците му “, съобщи Паоло Руфини, който е шеф на департамента за връзки с обществеността и медиите на Ватикана, съобщи БГНЕС.
42-годишният Бруни съобщи, че назначението е „ чест “ за него и е признателен на Светия отец за гласуваното доверие. " Пресцентърът не е огромна конструкция, само че е много комплицирана ", добави той.
Бруни има брачна половинка и щерка. Той поддържа тесни връзки с авторитетната католическа благотворителна организация „ Сант Егидио “, която е основана в Рим.
Службата на представител на папата е може би една от най-желаните ПР действия в света, само че през последните години представителят би трябвало да се оправя със съществени проблеми. Един от тях е обвързван със половите кавги със свещеници, упрекнати за принуждение над деца. Тези разкрития съществено удариха по престижа на Римокатолическата черква.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР