Британецът Люис Хамилтън с Мерцедес“ спечели втора поредна победа във

...
Британецът Люис Хамилтън с Мерцедес“ спечели втора поредна победа във
Коментари Харесай

Люис Хамилтън триумфира в Унгария

Британецът Люис Хамилтън с „ Мерцедес “ завоюва втора поредна победа във Формула 1, откакто приключи безпроблемно на първото място в Гран при на Унгария.

Той финишира с време 1:37:16.427 часа и пред Себастиан Фетел (Германия, Ферари), с помощта на което международният първенец усили задатъка си в генералното класиране на 25 точки.

Стартът беше предстоящ - Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес) блокира двата болида на Ферари, които пък размениха местата си след несполучлив опит за офанзива на Кими Райконен (Финландия, Ферари) против неговия съотечественик.

Зад четиримата водачи също се случваха любопитни неща, най-много в тяхна изгода.

Даниел Рикардо (Австралия, Ред Бул)) закачи предната лява част на болида си с Маркус Ериксон (Швеция, Заубер), а Макс Ферстапен (Холандия, Ред Бул) загуби мощ в шестата обиколка и се отдръпна от надпреварата прибързано.

Фетел въпреки всичко изпревари бързо Ботас, а Хамилтън влезе в бокса в 26-та минута и се върна зад германеца, само че за сметка на това надалеч пред другите.

Смяната на гуми за Фетел в 40-та обиколка бе за ултрамеки гуми и той се върна на трасето на по-малко от 10 секунди зад Хамилтън, само че и компактно зад Ботас.

Фетел се забави зад финландеца и го изпревари малко преди края, само че не и без контакт, който можеше да му коства няколко места в класирането при решение на рейс-контрола след края на надпреварата.

В резултат на това германецът излезе на второ място, Райконен пое третата позиция зад него, а Ботас загуби части от предното си крило и четвъртото място за сметка на Рикардо.

Хамилтън приключи с удобните 17.123 секунди пред Фетел и 20.101 пред Райконен.

Рикардо изостана на 46.419 от британеца, а Ботас " добута " болида до финала с 50 секунди пасив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР