Британецът Герант Томас на практика си осигури крайната победа в

...
Британецът Герант Томас на практика си осигури крайната победа в
Коментари Харесай

Герант Томас си осигури първа титла от "Тур дьо Франс"

Британецът Герант Томас на процедура си обезпечи крайната победа в колоездачната обиколка на Франция за пръв път в кариерата си. 32-годишният Томас приключи трети в предпоследния стадий на надпреварата - 31 км самостоятелно по часовник от Сен Пи-сюр-Нивел до Еспелет.

Световният първенец Том Дюмулен (Холандия) завоюва 20-ия стадий с време 40:52 минути. Холандецът изпревари с една секунда Крис Фрум и с 14 секунди Герант Томас.

По принцип последният стадий, който е с дължина 116 км от предградието Уй до френската столица Париж, е параден и надали ще докара до промени в крайното класиране.

Томас е водач в генералното нареждане с преднина от 1:51 минути пред Дюмулен и на 2:24 минути пред Фрум, който си върна третата позиция, откакто след вчерашния стадий беше четвърти.

Утре Герант Томас ще стане третият британец, който печели " Тур дьо Франс ". Преди него победи в най-престижното колоездачно съревнование имат Брадли Уигинс през 2012 година и Крис Фрум през 2013, 2015, 2016 и 2017.

Томас, който има две етапни победи в тазгодишното съревнование, ще донесе и шеста купа на отбора на " Скай " в Тура за последните седем години. Той облече жълтата фланелка след 11-ия стадий в Алпите и съумя да я резервира до края на конкуренцията.

Четирикратният победител в " Тур дьо Франс " Крис Фрум, който победи в Обиколката на Италия, не съумя да стане първият колоездач след италианеца Марко Пантани през 1998 година, който прави дубъл с победи в " Джирото " и " Тур дьо Франс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР