Британецът Джак Дрейпър се класира за полуфинал на турнира по

...
Британецът Джак Дрейпър се класира за полуфинал на турнира по
Коментари Харесай

Джак Дрейпър отстрани Томи Пол на турнира по тенис в Аделаида

Британецът Джак Дрейпър се класира за полуфинал на шампионата по тенис в Аделаида, откакто с впечатляващо показване отстрани лидера в главната скица Томи Пол (САЩ) с 6:1, 6:4. Дрейпър безусловно опустоши американеца в първия сет, когато за 28 минути три пъти проби подаването му и дръпна с 6:1.

През втората част още веднъж Дрейпър контролираше събитията на корта, като единствено един път се наложи да избави точка за пробив. Пол поведе с 40:30 при 2:2 и подаване на британеца, само че не съумя да осъществя шанса си. В същото време Дрейпър изчака своя миг в края на частта и я взе с 6:4.

" Мисля, че се връщам като доста по-добър състезател, сподели спечелилият, който лекуваше до скоро контузия в рамото. Не би трябвало да приказвам доста, защото е началото на сезона. Но Томи Пол е страховит спортист, няма подозрение, че е от най-трудните играчи за побеждаване. И точно това ми дава самочувствие да имам вяра, че съм в вярната посока, сподели Джак Дрейпър след мача.



Дрейпър досега не е печелил шампионат от АТР и това в допълнение го стимулира в подгряващия шампионат преди Откритото състезание на Австралия.

Неговият идващ противник в предпоследния стадий преди финала е Александър Бублик от Казахстан, който в профил Лоренцо Музети (Италия) с 6:3, 6:7 (4:7), 7:5. В другата полуфинална среща излизат номер 3 Себастиан Корда (САЩ) и Иржи Лехечка (Чехия). Корда в профил Крис О’Конъл (Австралия) с 6:4, 6:4, като се нуждаеше от 90 минути и по един брейк във всеки сет, с цел да премине напред от четвъртфиналите. А също в два сета Лехечка отнесе Николас Хари (Чили) с 6:4, 7:5.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР