Британецът Джак Дрейпър елиминира Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 6:4

...
Британецът Джак Дрейпър елиминира Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 6:4
Коментари Харесай

Дрейпър елиминира Тийм в Уинстън-Сейлъм

Британецът Джак Дрейпър отстрани Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 6:4 и се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Уисстън-Сейлъм (САЩ) с награден фонд 713635 $.

Тийм взе участие в първо надпревари на американска земя след спечелването на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година. В предходния кръг той записа победа против лидера в схемата Григор Димитров с 0:6, 4:2 и отричане на българина поради физически проблем.
 Григор разпиля Тийм на нула, само че след това му прилоша и се отхвърли Григор разпиля Тийм на нула, само че след това му прилоша и се отхвърли
Поставеният под номер 13 Дрейпър не даде нито една опция за пробив на противника си. 20-годишният британец взе първите пет и последните три гейма, с цел да победи след 79 минути игра.

" Бях доста стабилен на сервис. Започнах доста решително. Намирах добре топката. Във втория сет стана по-трудно, тъй като той направи някои в действителност изключителни удари. За мен беше чест да играя против Доминик. Той е страховит тенисист ", разяснява Дрейпър, 55-и в международната класация.

На четвъртфиналите британецът ще срещне Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария), който в профил номер 11 Иля Ивашка (Беларус) със 7:6(2), 3:6, 7:6(3).

Вторият в схемата Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) също продължава измежду най-хубавите осем, откакто се наложи над испанеца Хауме Мунар с 6:3, 6:3. За място на полуфиналите той ще играе против французина Бенжамен Бонзи, победил бразилеца Тиаго Монтейро със 7:5, 6:2.

Поставеният под номер 4 представител на домакините Максим Креси преодоля сет недостиг и отстрани италианеца Лоренцо Сонего с 6:7(4), 6:2, 7:6(3). Той чака Адриан Манарино (Франция), който се оправи с номер 8 Алберт Рамос-Виньолас (Испания) с 6:3, 6:3.

В последния четвъртфинал французинът Ришар Гаске ще се изправи против Ласло Джере от Сърбия. Гаске надви над американеца Стийв Джонсън с 6:7(3), 6:3, 6:3, а Джере отстрани австралиеца Джейсън Каблър със 7:6(4), 6:7(9), 6:3.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР