Британецът Дерек Чисора победи Кубрат Пулев с раздвоено съдийско решение

...
Британецът Дерек Чисора победи Кубрат Пулев с раздвоено съдийско решение
Коментари Харесай

Крах за Кобрата! Чисора пречупи мечтите му за нова атака на титлата

Британецът Дерек Чисора победи Кубрат Пулев с раздвоено съдийско решение в лондонската " О2 Арена ". Българинът загуби, печелейки единствено първата от съдийските карти - 116:112, 112:116, 114:116 в британската столица в доста атрактивен дуел.

Около 23:40 часа българско време, уредникът на галата Еди Хърн разгласи, че основното събитие на вечерта Пулев - Чисора II ще подрани с цели 20 минути!

Рунд 1

Пулев нанесе две доста тежки попадения, които разклатиха Чисора. В последата секунда обаче и британецът нанесе доста тежък удар.

Рунд 2

Във втория рунд Пулев продължи да е по-активен. В първата част на рунд Чисора изглеждаше отчайващо физически, само че в края се посъвзе и сътвори няколко рискове за Кобрата. Българинът от своя страна вкара и десния си прав в дейстиве на няколко пъти, като даже съдията понесе лек удар с лакът в паниката.

Рунд 3

Българският войник сътвори някаква наклонност, като продължи да е деен първоначално и въздържан в края на рундовете. Тълпата проодължаваша да скандира " О, Дерек Чисора ", макар че любимецът ѝ не изглеждаше в положително положение физически. Пулев на няколко пъти даде сигнал, че получава непозволени удари, само че реакция нямаше.

Рунд 4

Още с първите секунди на рунда английският боксьор се подпря на тялото на Пулев. Чисора още веднъж търсеше удари с голям обсег на ръцете, което даваше опция за лесни офанзиви на Кубрат. Опитите за комбинации на Кобрата не се получаваха изключително сполучливо в рунда.

Рунд 5

Чисора имаше епизодични проблясъци, само че Кубрат изглеждаше, че държи нещата в свои ръце. Въпреки че нямаше вкарана композиция Пулев вкарваше солидна численост удари.

Рунд 6

Рундът стартира с офанзиви на Чисора, а след това съдията предизвести и двамата бойци устно. В средата на рунда британецът влезе в замени и пласира няколко точни попадения, с които разколеба Пулев и подвигна публиката духом. Българинът още веднъж изиска реферът да се намеси.

Рунд 7

Най-добрият рунд за Чисора, макар че Кобрата имаше известна успеавемост при започване на рунда от междинна отдалеченост. Британецът нанесе доста тежки попадения в течение на трите минути и отвори сериозна аркада до окото на Кобрата, който още веднъж имаше своите реплики към съдията.

Рунд 8

Щабът на Кобрата съвсем беше заличил подутината му. Много атрактивен рунд, изключително в последните 40-45 секунди. Първо Пулев нанесе застрашителен удар в тялото на Чисора, само че след това понесе два многое тежки десни кроса от противника си. Кобрата съумя да разклати Чисора с десен ъперкът и да го държи до въжетата, само че този път гонгът се намеси в подобаващ миг.

Рунд 9

Отново замяна на доста удари. Чисора се впусна в офанзиви и 10 секунди след началото нанасе ляв прав, а малко по-късно разклати съществено Кобрата, който се засмя в типичния си жанр.

Рунд 10

Изглеждаше, че Пулев господства рунда, само че в средата му получи още едно неприятно проваляне по лицето си. Британецът отново стартира рунда с сполучливо дясно кроше и стартира да пробва леви прави. Кубрат го изтласка до въжетата. В този миг реферът съобщи, че ще отнеме точка на българина, в случай че не спре с непозволените удари.

Рунд 11

Много добър рунд за Пулев, който вкара няколко попадения с огромна тежест. Започнапа да работят добре и комбинациите за българина, само че въпреки всичко всичко това не мина ибез да понеде известни вреди. Веждата над дясното око на българина също кървеше и евентуално му пречеше да вижда добре.

Рунд 12

Пулев още веднъж бе по-активен, макар няколко избухливи комбинации на британеца. Кобрата съумя да го натика в ъгъла, само че не последва нещо кой знае какъв брой тежко като удари. Българинът опитваше да точкува своя противник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР