Британецът Борис Джонсън каза в сряда, че ще се стреми

...
Британецът Борис Джонсън каза в сряда, че ще се стреми
Коментари Харесай

Джонсън: Разбира се, че ще се боря на следващите избори

Британецът Борис Джонсън сподели в сряда, че ще се стреми да бъде избран отново за министър-председател на идващите избори и не може да се сети за условия, при които да подаде оставка, съобщи Агенция Ройтерс.

Опозиционните партии обявиха, че министър председателят би трябвало да си тръгне, откакто полицията го санкции за нарушение на личните му строги правила за блокиране на ковид.

Джонсън се извини на Народното събрание във вторник, като сподели, че не знае, че събирането в офиса му на Даунинг стрийт, за рождения му ден, е било срещу разпоредбите.

Противниците настояват, че той неведнъж излъга Народното събрание предходната година, когато сподели, че всички насоки са били спазени.

Премиерът отлетя за Индия в сряда за двудневно посещаване. Попитан от кореспонденти в самолета дали ще се бори на идващите избори, Джонсън отговори: " Разбира се ".

Джонсън сподели, че е време да се съсредоточим върху други неотложни интернационалните и вътрешни въпроси.

„ Най-доброто нещо, което всички можем да създадем, е да се съсредоточим върху неща, които в действителност могат да трансформират и подобрят живота на гласоподавателите, и да спрем да приказваме за политици “, сподели той пред кореспонденти.

Депутатите ще гласоподават в четвъртък предлагането, импортирано от опозиционната Лейбъристка партия, което, в случай че бъде признато, ще изпрати Джонсън до комисията по привилегиите на Народното събрание, с цел да прегледа дали държанието му съставлява пренебрежение към Камарата на общините.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР