Британецът Антъни Джошуа победи новозебандеца Джоузеф Паркър с единодушно съдийско

...
Британецът Антъни Джошуа победи новозебандеца Джоузеф Паркър с единодушно съдийско
Коментари Харесай

Антъни Джошуа защити поясите си срещу Паркър


Британецът Антъни Джошуа победи новозебандеца Джоузеф Паркър с единомислещо съдийско решение в обединителния боксов мач за четири от поясите в тежката категория на професионалния бокс, провел се тази нощ на стадион " Принсипалити " в Кардиф. След изиграването на 12-те рунда и тримата съдии дадоха успеха на британеца - 119:109, 118:110 и 118:110.

Така 28-годишният Джошуа се оправи с следващото предизвикателство в кариерата си, въпреки и да не съумя за първи път в 21 срещи да нокаутира своя противник.

Новозеландецът пък претърпя първа загуба след 24 триумфа (18 с нокаут). Джошуа отбрани поясите си на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), и също по този начин лиши трофея на 26-годишния Паркър във версията на Световната боксова организация (WBO).

Паркър излезе на кръга добре квалифициран за багра и го изигра тактически вярно, само че отстъпваше на съперника си в механически проект и множеството от ударите му не доближиха Джошуа.



Така сега Джошуа не има единствено един пояс в тежка категория - този на Световния боксов съвет (WBC), който се владее от американеца Дионтей Уайлдър - Бронзовия бомбардировач.

Мач посред им е фантазия за почитателите, само че Джошуа не бърза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР