Британец, работил в посолството на Великобритания в Берлин, се призна

...
Британец, работил в посолството на Великобритания в Берлин, се призна
Коментари Харесай

Британски дипломатически служител призна, че е шпионирал за Русия

Британец, работил в посолството на Англия в Берлин, се призна за отговорен за осем нарушавания според законодателството за служебните секрети, свързани с предаване на информация, потребна за Русия.
 
Дейвид Балантайн Смит, живял в немския град Потсдам и работил като охранител в посолството, беше екстрадиран от Германия във Англия, откакто беше задържан от немската полиция през август 2021 година
 
На 4 ноември той се призна за отговорен за осем нарушавания. Днес арбитър Марк Уол отстрани рестриктивните мерки за съобщаване на признанието му на виновност, откакто прокуратурата сподели, че няма да желае 58-годишният мъж да бъде съден по девето обвиняване, за което той не се призна за отговорен.
 
Смит се яви пред съд в Лондон предходната седмица и се призна за отговорен по едно обвиняване за предаване на информация сред октомври и декември 2020 година за английски държавни чиновници на военачалник майор Сергей Чухуров, избран в показания от прокуратурата обвинителен акт като съветски боен аташе в Берлин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР