Британец на 21 години беше глобен, че е хвърлил яйце

...
Британец на 21 години беше глобен, че е хвърлил яйце
Коментари Харесай

Каква е глобата ако замериш крал Чарлз III с яйце

Британец на 21 години беше санкциониран, че е хвърлил яйце към крал Чарлз Трети при визитата му в Лутън на 6 декември 2022 година, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че претекстовете на причинителя на тази постъпка били, че визитата на монарха в " безпаричен регион " било демонстрация на " неприятен усет " .



Пред съда в Уестминстър подсъдимият Хари Мей се призна за отговорен за нарушение на публичния ред. Tой е санкциониран на 100 английски лири, както и да заплати правосъдните разходи в размер на 85 лири.

Крал Чарлз Трети беше в Лутън през декември, с цел да посети новопостроения там сикхски храм на името на Гуру Нанак (основателят на сикхизма - бел. ред.). Той посети и локалното кметство. Мей е хвърлил яйцето по посока на краля, до момента в който огромна група хора се стекла да го поздрави, сподели съдът.

В съда подсъдимият съобщи обаче, че не се е целил с яйцето в монарха и нямал желание да го удари. Яйцето прелетяло около крал Чарлз Трети и паднало земята недалече от монарха.

Прокурорът Джейсън Сийтъл сподели, че полицията, задържала Мей, е разкрила консервна кутия от чорба в якето му, съдържаща второ яйце, което той също възнамерявал да хвърли.

Когато служителите на реда разпитвали Мей, той споделил, че е " направил това, тъй като вярвал, че визитата на краля в град като Лутън  - един безпаричен регион -  е демонстрация на неприятен усет и желал да обърне внимание на това ", сподели прокурорът.

Пред съда юристът на Мей сподели, че той " надълбоко съжалява " за дейностите си, добавя ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР