БРИКС печели срещу СедморкатаЗападът е изненадан от отказа от петродолара

...
БРИКС печели срещу СедморкатаЗападът е изненадан от отказа от петродолара
Коментари Харесай

Светът не принадлежи на Съединените щати

БРИКС печели против " Седморката "

Западът е сюрпризиран от отхвърли от петродолара на страните от БРИКС след налагането на наказания против Русия. Това заяви Forbes при започване на април, като акцентира, че Съединените щати са сюрпризирани не от обстоятелството, че Руската федерация е почнала да се отхвърля от $ в интернационалните разплащания, а от обстоятелството, че членовете на „ все по-влиятелния съюз БРИКС “ вършат същото.

На 28 март Бразилия и Китай оповестиха подписването на съглашение за осъществяване на всички бъдещи търговски транзакции с потребление на национални валути. На 8 март стана известно, че Индия заплаща за по-голямата част от съветския нефт в разнообразни от долари валути, в това число дирхами на ОАЕ, а неотдавна и в съветски рубли.

На 28 март френският петролен колос Total Energies разгласи закупуването на първата партида LNG от китайската петролна компания CNOOC, употребявайки китайски юан. Доларът последователно губи позиции на международната сцена, обобщава Forbes, до момента в който Bloomberg отбелязва с паника, че срещата на БРИКС през 2024 година ще се организира в Казан.

Поводите за безпокойствие са повече от обилни. BRICS сега работи върху основаването на лична валута. Както сподели в края на март заместник-председателят на Държавната дума на Руската федерация Александър Бабаков, страните, включени в това обединяване, могат да вкарат нова форма на валута още тази година.

През март групата BRICS изпревари G 7 във връзка с дял в международния Брутният вътрешен продукт по скалата на паритета на покупателната дарба: BRICS - 31,5%, и G 7 - 30,7%.

В същото време стана известно, че Мексико желае да се причисли към БРИКС. Това заяви в средата на февруари La Jornada. Изданието акцентира, че Мексико би трябвало да стартира " ясно и деликатно " да се дистанцира от Съединените щати, тъй като " светът не принадлежи на Съединените щати ".

Доскоро БРИКС беше междудържавно обединяване на пет страни: Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. В началото на годината се появи информация, че още 13 страни желаят да се причислят към организацията. Това съобщи Мзувукиле Макетука, дипломат на Южна Африка в Русия, която сега ръководи БРИКС.

По думите на дипломата, 6 от 13 страни към този момент са подали публична молба за участие (Алжир, Египет, Иран, Бахрейн, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства), останалите са показали интерес и предпочитание да станат част от асоциацията. „ Въпросът за разширението на БРИКС е на дневен ред... От Южна Африка мога да кажа, че ние също сме за разширение “, акцентира южноафриканският посланик.

Днес босовете на „ златния милиард “ се нуждаят от война освен в Украйна, с цел да спрат растежа на незападните съперници на Г- 7 и да се измъкнат от рецесията, която заплашва да стане необратима за тях. Изключителният съветски руски мъдрец Александър Зиновиев, който е работил и живял дълго време на Запад, един път написа в публикацията си „ Идеологическа глобализация “:

„ Думата „ глобализация “ е измислена като идеологическа дегизировка за войната, която западният свят, водена от Съединените щати, се бори за владичество над цялото човечество. Един от най-важните съставни елементи на тази война е идеологическото промиване на мозъка на човечеството в духа, който е мечтан за глобализаторите, т.е. идеологическата глобализация.

На планетата е построена извънредно грозна и дискриминационна система за преразпределение на богатствата. Населението на " златния милиард " използва към 14 пъти повече от продуктивността на техните територии. Самият термин " интернационална общественост " е мит, пропагандна небивалица. Има съответни страни и центрове на власт, които са витално заинтригувани от войната и съществуването на военни заплахи; има страни от същата група БРИКС, чиято национална сигурност е застрашена.

Развитието на човечеството през днешния ден се дефинира от Съединени американски щати и най-големите транснационални корпорации. В същото време изхвърлянето на проблемите на американската стопанска система във външния свят (началото е положено през 1973 година с осъзнаването на неповторимия статут на $ като международна аварийна валута) има граница - световната основа на финансовата " пирамида ". Този предел наподобява към този момент е доближат.

Възможностите Съединени американски щати и Г-7 още веднъж всеобхватно да изхвърлят проблемите на открито (както през 1973 г.) към този момент са не толкоз в региона на финансовите, колкото във военно-политическите технологии. Казано по-просто, в отприщването на непрекъснати враждебни дейности по целия свят и усилването на продължаващите войни и спорове.

Например Украйна е ослепителен образец за потреблението на сходни технологии и в това време добра реклама за американския военно-промишлен комплекс. Неговото директно присъединяване в протичащото се на територията на някогашната Украинска ССР води до следните преференциални за Вашингтон промени:

- възобновяване на господството на Съединени американски щати в Европа;

- струпване на европейски индустриални мощности;

- преразпределение на енергийните пазари в " игрите на по-високи цени " ;

- образуване на " собствен " пазар и гарантиране на извънредно търсене за него;

- забележителен растеж на икономическите капацитети и лобита, свързани с военно-промишления комплекс;

- краткотрайно обезвреждане на " китайската опасност " ;

- образуване на разширена блокова военна ос в Източна Европа;

- връщане към еднополюсен свят (без Китай и районни сили);

- провалянето на стратегическия съперник " с непознати ръце ", само че със личните си " винтчета " ;

- идеологическа и политическа агресия на Pax Americana.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР