БРИКС обмисля значително увеличение на БВП чрез последната си стратегия

...
БРИКС обмисля значително увеличение на БВП чрез последната си стратегия
Коментари Харесай

БРИКС може значително да увеличи своя БВП с новия си фокус

БРИКС обмисля доста нарастване на Брутният вътрешен продукт посредством последната си тактика за разширение, като се концентрира върху страните от Югоизточна Азия като евентуални нови членове.

Този ход може да има далечни последствия както за международната стопанска система, по този начин и за геополитическата позиция на алианса.

Страните от Югоизточна Азия записват общ Брутният вътрешен продукт от към $3.67 трилиона – цифра, която непрестанно нараства през последните години. С проектите си за евентуално присъединение към БРИКС Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), която от основаването си през 1967 година включва страни като Бруней, Индонезия, Малайзия и Виетнам, се стреми към непрестанен стопански напредък и интеграция.

БРИКС може да извлече обилни изгоди от забележителния стопански принос на АСЕАН. Последните отчети сочат, че страни като Малайзия и Тайланд интензивно се стремят към участие, разглеждайки БРИКС като стратегически контраст на доминираните от Запада институции.

Геоикономическият център на Атлантическия съвет също по този начин акцентира продължаващата смяна в доминирането на $ в международните финанси, като акцентира на едно евентуално бъдеще, в което районните валути ще играят по-важна роля в интернационалните транзакции. Това подхожда на напъните на АСЕАН да укрепи своите валути и да понижи зависимостта си от щатския $.

БРИКС, която неотдавна се разшири и включи страни като Иран и ОАЕ, наподобява подготвена за по-нататъшен напредък. Усилията за разширение на алианса отразяват по-широката наклонност за диверсифициране на световното икономическо въздействие и понижаване на зависимостта от обичайните западни финансови системи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР