Бригадният генерал Валентин Цанков е един от заподозрените в разследване

...
Бригадният генерал Валентин Цанков е един от заподозрените в разследване
Коментари Харесай

Генерал Цанков е един от заподозрените за шпионаж в полза на Русия |

Бригадният военачалник Валентин Цанков е един от обвинените в следствие за шпионаж в интерес на Русия, съгласно bTV, Mediapool и други медии. По-рано през днешния ден от бе обявено, че основният прокурор министъра на външните работи за събрани доказателства за разследваща активност от жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет у нас.

Според прокуратурата съветският посланик е работил дружно с български жител – военачалник от запаса, който е имал достъп до класифицирана информация, касаеща НАТО и Европейския съд. 

Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов разяснява сбито: 

" Това са проблеми отпреди години. Гешев се пробва да лустроса имиджа на Специализираната прокуратура, тъй като е пред закриване ".

Бригаден военачалник (ОР) Валентин Цанков е роден на 25 август 1956 година, в град Пловдив. Завършил е военно учебно заведение, военна академия и генерал-щабна академия. Специализирал е в Съединени американски щати, Германия, Гърция, Италия и Русия (в разследващата школа на армията на СССР). Служил е във войските, Генералния щаб и МО. Бил е шеф на дирекция в МО, аташе по защитата в Лондон и Вашингтон, консултант в НАТО и консултант на министъра на защитата. Заместник-председател на Асоциацията на сухопътни войски. Експерт по национална сигурност в Центъра за проучване на защитата и сигурността.  

Цанков беше и в комитета на Мая Манолова, който я изигна за кмет на София
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР