Бригадите Ал Касам, военното крило на групата Хамас, предупреди Израел,

...
Бригадите Ал Касам, военното крило на групата Хамас, предупреди Израел,
Коментари Харесай

Хамас обяви, че вече няма червени линии, готови са да жертват всичко

Бригадите " Ал Касам ", военното крило на групата " Хамас ", предизвести Израел, че няма да има червени линии в отговор на офанзивите против линията Газа , оповестява " Йени шафак ".

" Няма червени линии, когато става въпрос за реакция на експанзията ", разяснява Абу Убайда, представител на групата в телевизионна тирада.

Говорителят удостовери поддръжката на групата за Йерусалим , описвайки свещения и за мюсюлманите град като " фокуса на спора, иконата на борбите и спусъка за въстанията ", добавяйки, че са подготвени да жертват всичко, с цел да защитят града и джамията Ал-Акса .

" Нашите оръжия и нашето струпване на мощ са в името на нашата земя, отбраната на нашия народ и успеха на нашите светилища ", добавя той.

Той също по този начин уважи водачите на групата , в това число командира на град Газа Басем Иса, които са убити от израелските въздушни удари в сряда, приветствайки ги като " герои ".

Абу Убайда разяснява, че продължаващата борба с Израел е неповторима заради единната позиция на всички палестинци във връзка с съпротивата против израелската експанзия.

Говорителят също по този начин успокои палестинците, че предстоят още изненади за пробив на израелските замъци , добавяйки, че офанзивите на Ал-Касам " разкриха уязвимостта на врага ".

" Въпреки разликата във военните качества, ние насочихме солидни ракетни удари . Никоя страна не се е осмелила да ви нанесе даже една десета от тези вреди след Накба ", добави той, базирайки се изпъждане на палестинците през 1948 година, с цел да се проправи пътя за основаването на страната Израел.

" Решението да нападаме Тел Авив, Йерусалим, Димона, Ашкелон, Ашдод, Беершева е по-лесно за нас, в сравнение с да отпием глътка вода ".

Израелските бойни самолети не престават да нападат високи здания и други цели в линията Газа . Откакто израелската атака стартира късно в понеделник, здравното министерство на Газа съобщи, че са убити минимум 84 души, в това число 17 деца. Повече от 480 други са ранени.

Убити са най-малко шест израелци и един индийски жител . Израелската войска съобщи, че от Газа са изстреляни над 1500 ракети към разнообразни места в Израел и концентрират подкрепления наоколо до източните земи на анклава.
 Израелската войска чака утвърждение за сухопътно навлизане в Газа
Израелската войска чака утвърждение за сухопътно навлизане в Газа

67 души починаха при Военновъздушни сили удари по Газа, а 7 души починаха от офанзиви на Хамас против Израел

Сблъсъците сред арабски и еврейски тълпи по улиците на израелски градове провокираха предизвестията на израелските водачи, че спорът от десетилетия може да прерасне към революция . Премиерът Бенямин Нетаняху дефинира сцените на палежи и принуждение като " безредица " и прикани за преустановяване на " линчовете ", написа " Ню Йорк Таймс ".

" Това, което се случва в израелските градове през последните няколко дни, е недопустимо ", сподели Нетаняху. " Това е безредица. "

Израелските жители не би трябвало да вземат закона в ръцете си, даже в случай че " кръвта им кипи ", добави той: " Нищо не оправдава линча на евреи от араби и нищо не оправдава линча на араби от евреи. "

Еврейските и арабските жители се сблъскаха в най-сериозното принуждение от десетилетия в израелските градове - мятане на камъни по коли, изгаряне на офиси и места за поклонение и тълпи, които измъкват хора от транспортните им средства.

Няколко израелски водачи, водени от президента Реувен Ривлин загатнаха призрака на гражданската война - в миналото немислима концепция.

" Трябва да разгадаем проблемите си без да предизвикваме революция, която може да съставлява заплаха за нашето битие , повече от всички рискове, които имаме извън ", сподели Ривлин. " Мълчаливото болшинство не споделя нищо, тъй като е изцяло зашеметено. "

Палестинските водачи обявиха, че говоренето за революция е похищение на вниманието от същинската причина за размириците - полицейска свирепост против палестински протестиращи и провокативни дейности на десни израелски заселници.

" Полицията простреля арабски стачкуващи в Лод ", сподели Ахмед Тиби, водач на партия " Таал " и член на израелския парламент, базирайки се на смесения арабско-еврейски град в Израел, където се случиха едни от най-тежките конфликти. " Не желаеме клане. Искаме да протестираме. "

Бойци от Газа и израелски сили се нападат от дни , откогато полицията нахлу в джамия в Йерусалим на място, почитано както от мюсюлмани, по този начин и от евреи.

Израелската гранична полиция е ситуирана в арабски и смесени арабско-еврейски градове в Израел , а министърът на защитата Бени Ганц заповядва повече сили на улиците в четвъртък след следващата нощ на безредици.

В едно крайбрежно предградие на юг от Тел Авив десетки еврейски екстремисти се редуваха и биеха човек , за който се предполагаше, че е арабин, даже до момента в който той лежеше неподвижно на земята. На север, в различен крайбрежен град, арабска навалица би мъж , който считат за евреин с пръчки и камъни, оставяйки го в сериозно положение. Наблизо арабска навалица едвам не намушка мъж, за който имаха вяра, че е евреин.

Един разбъркан еврейско-арабски град, Лод бе разгласен за " блокиран ". Тамер Нафар, палестински рапър, считан за един от знаците на този град, разяснява ужасния раздор вътре в общността. " Може би по друг метод гледаме на думата общуване. Но към този момент има единствено една страна, еврейската страна. "

Последният спор , който избухна в понеделник, се разграничава от предишните модели и по доста други способи.

Израелците в целия политически набор нормално се сплотяват в лицето на сходни военни дейности. Но четири неубедителни вота за две години оставиха страната надълбоко раздробена, политическите противници на Нетаняху го упрекват за експлоадирането на насилието.

Това е първият натоварен спор, откогато Израел възстановява връзките с няколко арабски страни , в това число Обединените арабски емирства.

И първият по време на администрацията на Байдън , която изпрати сигнали, че е подготвена да се ангажира бързо, с цел да се опита да деескалира напрежението . Новата администрация на Съединени американски щати се надяваше да концентрира своите външнополитически старания върху други елементи на света, като Китай и Иран и върху възобновяване на многостранния фокус, отритнат от президента Доналд Тръмп, само че Близкият изток още веднъж провокира внимание.

Нахлуването в Ал-Акса може да е било искрата за сегашния кръг от военни дейности, само че горивото са години на яд от арабското малцинство на Израел , което съставлява към 20 % от популацията . Те имат цялостно поданство, само че бранителите на правата настояват, че са жертви на десетки дискриминационни разпореждания.

" Начинът, по който се отнасят с нас е като че ли не трябва да бъдем тук ", разяснява Диана Буту, палестински политически анализатор от Хайфа, град в Северен Израел.
 Нетаняху се зарече да спре
Нетаняху се зарече да спре " анархията " сред Израел и Палестина

Израелският министър председател даде обещание да работи за възобновяване на мира и сигурността в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР