Бригаден генерал Петьо Мирчев, който е заместник-командир на ВВС, коментира

...
Бригаден генерал Петьо Мирчев, който е заместник-командир на ВВС, коментира
Коментари Харесай

Бригаден генерал Петьо Мирчев: Тези ракети сме ги придобили през 80-те и нямаме капацитет за ремонт

Бригаден военачалник Петьо Мирчев, който е заместник-командир на Военновъздушни сили, разяснява отпуснатата военна помощ на Украйна.

" Първо да уточня, че Българските военно-въздушни сили нямат пълномощия да дават въоръжение и бойна техника. Във Военновъздушни сили, ние като носители на военната експертиза, констатирахме нередовност в избран брой ракети. Това е докладвано по командния ред. Така че Военновъздушни сили не дава, а Военновъздушни сили установи. Всички ракети подлежат на инспекция през избран интервал. Изготвя се един график и в сходство с него се прави инспекция или проби. Комплексът е с вграден самоконтрол. Когато пробата е сполучлив - добре. Но в тази ситуация пробата демонстрира, че в самата ракета има нередовност. Говорим за нередовност, която се е получила вследствие на употребата на тези ракети, и който е установен вследствие на тези инспекции, които се правят от време на време на ракетите ", сподели той в студиото на " Новините на " Нова телевизия.

" Ние във Военновъздушни сили тези ракети не ги използваме сега, тъй като според това управление за употреба на този вид ракети, при констатиране на нередовност, ракетата се смъква от пусковата конюнктура и се изпраща в завода производител. Ние не ги използваме. Придобили сме ги в края на 80-те години и не разполагаме с потенциал за ремонт на тези ракети. Те са ситуирани в херметически затворени контейнери и ние нямаме достъп до самата ракета, с цел да правим някакви ремонтни действия ", добави Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР