Бригада от десетина човека за 3-4 часа разфасова автомобила –

...
Бригада от десетина човека за 3-4 часа разфасова автомобила –
Коментари Харесай

Близо 1500 коли са откраднати миналата година, разфасоват ги като пирани

Бригада от десетина индивида за 3-4 часа разфасова автомобила – като пирани се нахвърлят върху колата и я разфасоват до последния подробност, сподели Борислав Сарафов

Организирани групи правят автокражбите в България, като голямата част от колите се крадат за минути, по-късно се разглобяват и продават на части втора ръка, а други се изнасят за Русия и страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Миналата година са били откраднати 1495 коли, а разкритите обири са 343. Осъдените крадци са 154 и оневинен е един, само че единствено 56 са влезнали в пандиза.

Зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов изясни по какъв начин работят нормално групите.

„ Бригада от десетина индивида за 3-4 часа разфасова автомобила – като пирани се нахвърлят върху колата и я разфасоват до последния подробност. След това отпътуват за автоморги, автокъщи и магазини за елементи втора ръка “, сподели Сарафов и добави, че досега са разпознати 35 души, всеки от които ръководел избрана група.

Говорителят на основният прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, разказа и новите способи за кражба на коли.

„ След жилището, една от най-скъпите движимости на бъгларина е неговият автомобил и загубата му много постоянно се трансформира в голяма вреда за персоналния и фамилния му живот. За страдание автоджамбазите стават все по-иновативни. Безключовото палене на автомобил е от най-удобните екстри в новите модели, само че това се употребява от автоджамбазите и те съумяват да прихванат сигнала от ключа и да го трансферират на друго устройство. Такъв е новият способ „ куфар “, прочут с това, че устройствата за прихващане се побират в дребен куфар “, сподели Милева и изясни, че преди крадецът е трябвало да е на най-много метър от ключа, с цел да го прихване, а в този момент може го направи и от 5 метра. Затова постоянно крадците влизали в дворовете на къщи и единствено се доближавали до вратата на домовете на притежателите, с цел да съумеят да засекат ключа и да откраднат по-късно автомобила. Такива устройства се продавали за 60 000 лв. на черния пазар.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР