Брезник. Първо заседание на Общински съвет – Брезник за Мандат

...
Брезник. Първо заседание на Общински съвет – Брезник за Мандат
Коментари Харесай

Новоизбраните представители на местната власт в община Брезник тържествено положиха клетва за встъпване в длъжност

Брезник. Първо съвещание на Общински съвет – Брезник за Мандат 2019 – 2023 година се организира в Малкия салон на Народно читалище „ Просвещение-1870 ”. Заседанието бе намерено регионалният шеф на ПерникИрена Соколова, която го свика със Заповед № И-13 от 31 октомври 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация> .
Соколова пожела четири годишен мандат отличаващ се с консенсусно, надпартийно взимане на решения за продължаващо сполучливо развиване на общината и обитаемоте места. „ Надявам се, че взаимната работа на кмета Васил Узунов с Общински съвет ще се управлява по линията на градивния разговор, гражданско и политическо достолепие за възстановяване средата на живот за всички поданици ”, съобщи тя.
Съпредседателстващ на съвещанието по традиция бе най-възрастният новоизбран консултант - Веска Алексова.
След оповестяването на формалните резултати от изборите, 13-те общинските съветници и определеният за кмет на Общината Васил Узунов поставиха клетва. Узунов ще ръководи за трети мандат, откакто на локалните избори 2 197 гласоподаватели гласоподаваха за него и бе определен още на първи тур.
С скришен избор за ръководител на Общинския съвет в Брезник бе определен Иван Методиев Тинков с 9 гласа „ за ”.
Встъпилия в служба кмет Васил Узунов благодари на жителите на общината за гласуваното доверие доверие към него и увери, че и отсега нататък ще работи за смяната на града и обитаемоте места с реализирането на смислени, целесъобразни и нужни инфраструктурни и социално-икономически планове.
След тържествената сесия кметът, регионалният шеф и жители сервираха цветя на паметника в градската градина в памет на починалите войни при защитата на Брезник по време на Сръбско-българската война и борбата от 6 ноември 1885 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР