Brexit може да не се състои, ако британският парламент не

...
Brexit може да не се състои, ако британският парламент не
Коментари Харесай

От кабинета на Мей предупреждават, че има още път до споразумение с Brexit

Brexit може да не се състои, в случай че английският парламент не утвърди договорката с Брюксел. Това съобщи английският министър на финансите Филип Хамънд пред телевизия ITV, съобщи БГНЕС.
" Ако договорката не бъде утвърдена от Народното събрание, тогава ще настъпи политически безпорядък. Този безпорядък може да докара до това, че може и да няма Brexit ", сподели той.
В Брюксел нощес се организираха договаряния сред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и английския министър председател Тереза Мей. Източник от Европейска комисия съобщи, че по време на договарянията е реализиран " доста добър прогрес ".
След приключването на диалозите Мей съобщи, че има намерение да се върне в Брюксел в събота в навечерието на срещата на върха на Европейския съюз за Brexit. Тя означи напредъка, реализиран по време на договарянията с представителите на Европейски Съюз, наблягайки, че работата по нерешените въпроси ще продължи.
" Планирам да се върна в събота за по-нататъшни срещи, в това число и с ръководителя на Европейска комисия Юнкер, с цел да обсъдим по какъв начин можем да подсигуряваме приключването на този развой по този начин, че това да дава отговор на ползите на нашите нации. Има още няколко въпроса, които изискват решение ", сподели Мей.
На 14 ноември английското държавно управление съгласува план на съглашение за изискванията за Brexit. Сега то би трябвало да бъде утвърдено дружно с политическа декларация на срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира в неделя, 25 ноември. За да влезе съглашението в действие, то би трябвало да бъде утвърдено и от Европейския парламент, и от английските законодатели.
Телевизия Sky News по-рано осведоми, че английски министри се опасяват, че Мей може да не подпише плана за съглашение до срещата на върха на Европейски Съюз.
Преговорите сред Лондон и Брюксел за изискванията, при които Англия ще напусне Европейски Съюз, започнаха на 19 юни 2017 година в белгийската столица. Година по-рано се състоя референдум, на който почти 52% от британците гласоподаваха за напускането на районната организация. Официално Brexit ще се състои 29 март 2019 година, след което би трябвало да настъпи временен интервал, който ще продължи до края на 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР