Бреша и Фиорентина приключиха 8-ия кръг в Серия с нулево

...
Бреша и Фиорентина приключиха 8-ия кръг в Серия с нулево
Коментари Харесай

Бреша и Фиорентина хиксираха в парада на пропуските

Бреша и Фиорентина завършиха 8-ия кръг в Серия с нулево реми на „ Марио Ригамонти”. Въпреки че феновете по трибуните не видяха попадения, дуелът никога не може да се назова незанимателен, а двамата вратари – надлежно Йесе Йоронен и Бартломией Драговски - имаха куп основни прояви.

Шоуто започва още в 4-ата минута, когато Флориан Айе съумя да означи с добър изстрел, който рикошира в страничния дирек и влетя в мрежата. ВАР обаче се намеси, с цел да ревизира редовността на попадението и по този начин лъсна играта с ръка на Сандро Тонали директно преди головия изстрел и по този начин съдиите го анулираха.

Фиорентина натисна незабавно по-късно и имаше куп обстановки. В 11-ата минута Гаетано Кастровили провокира избавяне от Йоронен с компактен шут към долния ляв ъгъл. В 20-ата минута десният халфбек Пол Лирола получи прекалено много независимост от домакините, по тази причина проби и стигна на към 6-7 метра диагонално по отношение на вратата. Финландският пазач на Бреша обаче отново откри метод с една ръка да избие.

В 41-ата минута Милан Бадел от „ виолетовите” пропиля следващата златна опция, като и неговият шут от десетина метра се оказа по опциите на вдъхновяващия Йоронен.

След паузата грешките на терена зачестиха и разумно равнището на футбола поспадна. В 65-ата резервата Марио Балотели изпусна да огорчи един от отборите, които го желаеха през лятото. Таранът взе високата топка след центриране от ъглов удар, но от 6 метра някак не уцели вратата.

Финалните минути на срещата още веднъж бяха за Фиорентина. В 72-ата минута капитанът Херман Пецела пропусна да се разпише след корнер, като изстрелът му от точката на дузпата мина на милиметри около задачата. Три минути по-късно резервата Душан Влахович можеше да се поздрави с дебютен гол в Серия А, но мощният му шут беше отбит с тъга от Йоронен.

Дълбоко в 7-минутното продължение Кастровили можеше да донесе успеха за флорентинци, в случай че неговият шут от упор не бе блокиран от двама бранители на Бреша, застанали съвсем на самата голлиния.

Така въпреки всичко гостите удължиха серията си без загуба в калчото на 6 поредни дуела и заемат 9-а позиция с 12 точки, колкото имат още 8-ия Парма и 7-ият Лацио. Бреша заема 15-а позиция със 7 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР