Брентфорд победи Манчестър Сити с 2:1 в мач от 16-ия

...
Брентфорд победи Манчестър Сити с 2:1 в мач от 16-ия
Коментари Харесай

Брентфорд победи Манчестър Сити

Брентфорд победи Манчестър Сити с 2:1 в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Гола за " жителите " бе дело на Фил Фодън, а Айвън Тони отбеля две попадения за " пчеличките ". С тази победа Брентфорд към този момент е 10-ти с актив от 19 точки, до момента в който Манчестър Сити остава втори с 32 пункта на сметката си.

Първата опция в мача бе още в третата минута, когато Франк Ониека бе изведен самичък против Едерсон, само че стражът на Манчестър Сити направи ужасно избавяне. Само три минути по-късно Брентфорд още веднъж имаше късмет да излезне напред в резултата, откакто Тони получи на пеналтерията, само че бразилският вратар на " жителите " още веднъж реагира прелестно.

Снимка: БГНЕС  Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
В 16-та минута Айвън Тони получи подаване в наказателното поле, а след нескопосаната изява на Аймерик Лапорт, топката се удари в главата на британския нападател и влетя в мрежата на Едерсон и " пчеличките " поведоха в резултата.

В 29-та минута серия от рухвания от играчи на Манчестър Сити, които желаеха на няколко пъти дузпи, само че съдията не почете тяхното предпочитание и даде знак играта да продължи.

Фил Фодън в 41-та минута насочи първия прецизен удар за " жителите " в мача, откакто британският национал получи в наказателното поле, само че Давид Рая бе на място и отрази изстрела. В последната минута от постоянното време на първата част Мбемо получи от Тони и незабавно опита с едно допиране да трансферира Едерсон, само че опитът му бе слаб и вратарят улови умерено топката.
Снимка: БГНЕС  Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
В 47-та минута Кевин де Бройне центрира от корнер, а Мануел Аканджи отклони с глава, с цел да стигне до Фодън, който с свръхестествен изстрел не остави никакви шансове на стража на Брентфорд, с цел да изравни резултата.

Първият по-сериозен късмет през второто полувреме бе в 57-та минута, когато Жоао Кансело бе на добра позиция и стреля, само че след получилият се рикошет, топката излезна в корнер. В 66-та минута Гюндоган замени положителни подавания с Ерлинг Халанд и германецът получи на чиста голова позиция, само че ударът му излезна в навън. В последващата обстановка Брентфорд направи хубава офанзива и Айвън Тони стреля от придвижване, само че Едерсон бе на добра позиция и избави.
Снимка: БГНЕС  Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
В 71-та минута Рико Хенри от Брентфорд нахлу в наказателното поле и насочи подаване към Айвън Тони, който бе на празна врата, само че Аймерик Лапорт направи брилянтен шпагат, спасявайки сигурен гол. Шест минути по-късно Жоао Кансело опита топовен удар от отдалеченост, само че Давид Рая още веднъж се намеси добре, с цел да избие топката в ъглов удар. В първата минута на добавеното време Айвън Тони бе изведен в наказателното поле и със самочувствие мина неприятелски състезател, само че Едерсон удара му в корнер.

В 98-та минута Брентфорд провежда контраофанзива, при която Джош Дасилва получи подаване от Виса и мина ужасно през Аканджи, давайки страховит пас към Айвън Тони, който се разписа на празна врата, с цел да изведе " пчеличките " напред в резултата.
Снимка: БГНЕС  Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
Секунди по-късно нова контраофанзива за Брентфорд, при която Тони можеше да оформи своя хеттрик, само че Кевин де Бройне мазета малко преди голлинията, с цел да остави тима си в мача.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР