Брентфорд обяви трансфера на бившия нападател на Лудогорец Игор Тиаго,

...
Брентфорд обяви трансфера на бившия нападател на Лудогорец Игор Тиаго,
Коментари Харесай

Бивш нападател на Лудогорец ще заиграе в Брентфорд от лятото

Брентфорд разгласи прехвърлянето на някогашния нападател на Лудогорец Игор Тиаго, който ще дебаркира при „ пчеличките “ от белгийския Брюж. Тиаго, който има 26 гола в 40 мача този сезон, ще се причисли към отбора на Томас Франк през юли с контракт за период от пет години и половина.


„ Много съм удовлетворен, че бяхме самодейни като клуб. Подписахме с основен състезател на основна позиция. Тиаго е доста трогателен нападател, който пасва на ролята в нашия отбор. Той е доста трудолюбив, отличен пресиращ състезател. Притежава и страхотна физика, оправя се добре в наказателното поле и е комбинативен. Той прогресира добре в белгийската лига, тъй че има огромен капацитет и го чакаме с неспокойствие в червено-бяла фланелка “, сподели мениджърът на Брентфорд Франк в свое изказване.

Привличането на Тиаго сигурно ще ускори спекулациите по отношение на бъдещето на талисмана на „ пчеличките “ Айвън Тоуни, който е спряган с редица британски грандове, измежду които Арсенал и Челси.

22-годишният Тиаго мина в Лудогорец от бразилския Крузейро преди две години, като оказа помощ на разградчани да завоюват 12-та поредна шампионска купа на страната с основни попадения в края на сезона. 15-те му гола в 32 мача в Първа лига за „ зелените “ доведоха до трансфер в Брюж предишното лято. За белгийците той осъществя 16 пъти в 24 срещи за състезание, като означи и шест гола в осем мача в Лигата на конференциите.

Нападателят минава в Брентфорд за сумата от 33 млн. евро, с което ще се трансформира в най-скъпия входящ трансфер в историята на клуба, задминавайки този на Нейтън Колинс от Уулвърхемтън (26.85 млн. евро). От договорката сред „ пчеличките “ и Брюж ще завоюва и Лудогорец, който държи 12.5% от правата на футболиста. След прехвърлянето във Висшата лига, българският клуб ще бъде на облага от 10 705 000 евро от Тиаго. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР