Брентън Тарант, който извърши атентати срещу две джамии в Крайстчърч,

...
Брентън Тарант, който извърши атентати срещу две джамии в Крайстчърч,
Коментари Харесай

Убиецът от Крайстчърч призна 51 убийства

Брентън Тарант, който извърши атентати против две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия, се отхвърля да прави изказване на процеса си. През последните три дни оживели и родственици на жертви разказваха за устроената от него кланица, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
29-годишният Тарант, който предишния месец се отхвърли от юристите си, се призна за отговорен в 51 убийства, 40 опита за ликвидиране и едно обвиняване в тероризъм при нападението над двете джамии на 15 март 2019 година

Обвиняемите имат право на изказване по време на процеса си и мнозина чакаха Тарант да се възползва от случая, с цел да отбрани екстремистките си хрумвания, заради което бяха въведени фрапантни ограничавания в медийното отразяване на събитието.

На въпрос на съдията Тарант съобщи, че няма да прави послание към съда.

Назначеният му длъжностен юрист въпреки всичко ще направи на следващия ден малко изказване от името на Тарант, а по-късно ще бъде оповестена присъдата. Възможно е австралиецът да стане първият обвинен в Нова Зеландия, който получава доживотна присъда без опция за предварително освобождение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР