Брендо е сериозен играч, много предпазлив. На територията на страната,

...
Брендо е сериозен играч, много предпазлив. На територията на страната,
Коментари Харесай

Цветанов разкри, че Брендо е имал подкрепа от държавни структури |

Брендо е сериозен състезател, доста внимателен. На територията на страната, съгласно оперативните ни данни, е получавал поддръжка от държавните структури, свързани с битката и противодействието на проведената престъпност.

Това разяснява някогашният вътрешен министър и ръководител на Републиканци за България Цветан Цветанов във връзка ареста на Евелин Банев-Брендо в и задържането му за 20 дни. 

През 2008 година Брендо е трябвало да бъде арестуван по аферата „ Кокаинови крале “, описа още някогашният началник на Министерство на вътрешните работи.  Къртица в редиците на полицията обаче осуетява ареста.

„ През 2008 година Джорджино – проверяващият следовател по това дело, тогава в „ Евроджъст ” в Хага, дават отчет на представителите на България от прокуратурата, от Министерство на вътрешните работи и от ДАНС. Половин час по-късно Брендо влиза в връзка с Мелате – един от главните италиански играчи, и му споделя безусловно всичко по създаването, предоставена на италианските управляващи на „ Евроджъст ”, както и за огромна интернационална интервенция ”, споделя още Цветанов. 

„ Кой е предизвестил Брендо, и до през днешния ден не излиза наяве. Разследването на прокуратурата също приключва без резултат. А акцията по интервенцията „ Кокаинови крале ” е възобновена през 2012 година, спомня си Цветанов. 

„ Задържането на Брендо беше непланирано в деня, в който се случи в Бургаската област, тъй като към момента имаше много дейности, които трябваше да предприемем по членовете на групата. Но тогава получихме оперативна информация, че Брендо отива да купува играчи. Това до момента не е казвано на необятната аудитория. Т.е. отива да си купува чиновници в правоохранителната система. Тогава сътрудниците съумяха да го локализират в едно заведение, в което организираше среща. На излизане от Бургас беше арестуван. Имахме извънредно добра съгласуваност с прокуратурата, тъй като основният прокурор тогава - Борис Велчев, беше осведомен с всички елементи ”, споделя той. 

Тогава проверяващите намират и документа на „ Евроджъст ” в багажника на колата на Брендо, с който той е предизвестен през 2008 година, че му се готви арест. 

Относно отвличането на щерка му Лара през март 2013 година една от версиите съгласно Цветанов е инсценировка или поради неизпълнени отговорности от страна на Брендо - като знак за нещо, което да се реализира след това.

„ Брендо не е човек, който се занимава с оранжерии и гледането на марихуана. Но по всяка възможност лицата, които са били там, евентуално са били интернационална група в предходен интервал, и по този начин е намерил място, където да се укрива ”, сподели Цветанов по отношение на задържането на Евелин Банев на 6 септември в Украйна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР