Брендън Уотсън, бивш директор на отдела за разработка на Windows

...
Брендън Уотсън, бивш директор на отдела за разработка на Windows
Коментари Харесай

Бивш топ мениджър в Microsoft разкри причините за провала на Windows 10 за смартфони



Брендън Уотсън, някогашен шеф на отдела за разработка на Windows за смарт телефони, описа за аргументите за неуспеха, а по-късно и за изгубването на тази платформа от пазара.

Откровенията са оповестени в Twitter страницата на екс топ мениджъра. Той обръща внимание на пост на консуматор, който споделя мнение, че мобилната версия на Windows е залязла поради неналичието версии на голям брой известни приложения.

Прочетете още: Разместване на върха в Microsoft вещае огромни промени при Windows, Office и други

Уотсън показва противоречие с сходна версия. Той смята, че повода не са приложенията, а в неналичието на поддръжка от страна на оператори и производители. Т.е. Microsoft е създала операционна система (която първо бе наречена Windows Phone, а след това – Windows 10 Mobile), а доставчиците пускали устройства с нея на правилото на остатъка. Т.е. най-интересните модели са били продавани с Android и някои второстепенни – с Windows.

Операторите пък не са показали предпочитание да продават модели въз основата на Windows, харчейки маркетинговите си бюджети за iPhone и смарт телефони с Android.

Разбира се, измежду мненията са налице и други отзиви. Доста хора не смятат, че цялата виновност би трябвало да се стоварва върху операторите и производителите. Причините за неуспеха на Windows Phone би трябвало да се търсят и у Microsoft, която по този начин и не съумя да предложи задоволително комфортна и премислена мобилна платформа, осбено на фона на съперниците си.

Припомняме, че през есента на предходната година Джо Белфиър, вице-президент в Microsoft, ръководещ отдела за разработка на операционни системи, публично заяви, че Windows Phone на процедура е “мъртва”. Сред аргументите за неуспеха на платформата самият той уточни точно неналичието на приложения.

Microsoft пусна своя финален смарт телефон с Windows 10 преди към две години. Партньорите на редмъндската корпорация също не оферират такива устройства.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР