Бременността е деликатно състояние, към което трябва да се подхожда

...
Бременността е деликатно състояние, към което трябва да се подхожда
Коментари Харесай

Опасни ли са летните жеги за бременните жени?

Бременността е внимателно положение, към което би трябвало да се подхожда със особено отношение. През този интервал дамата не е болна, несъмнено, и не би й било прелестно да я третирате като такава, само че и да се държите, като че ли тези девет месеца са като всички останали, не е целесъобразно. Ето на какво да обръщате изключително внимание.

Хипертермия и ранната бременност

Съществуват научни доказателства, че при дами, които са изпитали хипертермия (повишаване на общата телесна температура) през първите 6-8 седмици от бременността, има по-голяма заплаха да родят деца с разнообразни увреждания на мозъка или гръбначния дирек, като спина бифида да вземем за пример. Хипертермията може да се получи в резултат на висока температура, дълготрайно излагане на слънце или даже при взимане на гореща вана. Добрата вест е, че след 8-а гестационна седмица е малко евентуално хипертермията да се отрази върху развиването на плода.

Опасност от обезводняване

Тялото на дамата минава през невероятни промени по време на бременността. Променя се даже методът, по който организмът обработва течности и реагира на външните фактори като температурата на въздуха. В резултат на това бременната жена доста по-лесно може да се обезводни, което да докара до отрицателни последствия. Симптомите на обезводняване са зашеметяване, главоболие, слаба дезориентация. При по-тежък случай на обезводняване  е допустимо даже дамата да загуби схващане, което през второто и третото тримесечие на бременността е доста рисково както за майката, по този начин и за бебето.

Освен това обезводняването кара мозъка да произвежда  хормона вазопресин , чиято функционалност е да задържа водата в организма. Той е непосредствен до окситоцина, който е виновен за контракциите на матката. Имайте поради, че въпреки да не е доста евентуално, съществува заплаха сходно положение да докара до прибързано раждане.

Затова, скъпи бременни дами и бъдещи мамчета, пийте доста вода и се крийте от слънцето, колкото и да ви се желае да разноските бременния си стомах по плажа да вземем за пример. Запомнете: водата (около 2 л дневно) и сянката са ваши другари, а през най-горещите дни от лятото е най-добре да си останете у дома и да поканите някоя другарка да изпиете по една студена вода дружно.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР